Bekijk ook:
← Terug naar overzicht

DVS Marchingband: Terugblik op het voorseizoen 2019

Met het aanbreken van de zomervakantie is het een mooi moment om terug te kijken op het voorseizoen van 2019. Wat een geweldig druk halfjaar, vol evenementen in het kader van het 65 jarig bestaan, een gloednieuwe show en mooie optredens in binnen- en buitenland. We kijken snel terug op al het moois! Interactief, klik op de links voor beeld en geluid!

Het begon allemaal op 4 januari 2019 tijdens de nieuwjaarsreceptie. Een avond vol primeurs. Naast de speech van de voorzitter en het huldigen van de jubilarissen was er de onthulling van het thema van de nieuwe show, ging alle muziek van DVS op Spotify, kreeg de Marchingband nieuwe reiskoffers en werd scheidend tambour-maître Leo de Vreede Lid van Verdienste van DVS.

DVS Musikparade

In februari reisde de Marchingband naar Duitsland voor de Musikparade. De show Into the Light kreeg zowel in Hamburg, Münster als Oldenburg een staande ovatie. Het was het laatste optreden van Leo de Vreede als tambour-maître. Na afloop leverde dit een intiem muzikaal moment op ter afscheid.

Op 26 februari was het dan zover. Het grote jubileumconcert Friends for Life in de TheaterHangaar van Soldaat van Oranje. 65 jaar DVS en 65 jaar Katwijks Chr. Mannenkoor Jubilate. Een geweldige middag en avond voor 1.500 man publiek. Samen met alle onderdelen van de vereniging DVS. De Marchingband speelt een aantal eenmalige nummers, zoals Innuendo van Queen.

Nieuw dit jaar was de Seizoensopening in het centrum van Katwijk op 13 april. Het begin van een nieuwe traditie? Alle orkesten van DVS lieten zien en horen welk programma zij in het komend jaar gaan laten horen. De Marchingband stond voor het eerst onder leiding van tambour-maître Patrick Boezaard. Na afloop weer een machtige gezamenlijke afmars van de Marchingband en de Junioren.

De avond voor Koningsdag en Koningsdag zelf staan bol van de tradities voor de Marchingband. De aubade in de tuin van het gemeentehuis was getuige van de officiele maître wissel. ’s Morgens vroeg zingen in Katwijk, de tocht door Voorschoten en ’s avonds de try-out van The Western Trail.

Het taptoeseizoen begon in mei met Taptoe Den Bosch. Op reis met de nieuwe koffers voor de officiële premiere van The Western Trail. Wat een complimenten van publiek en kenners. Veel publiek en een heerlijke afmars.

Daarna op reis door het hele land. Eerst langs Roermond op het prachtige plein, door naar Vlaggetjesdag in Scheveningen, dezelfde dag nog in het pittoreske Zeeuwse Kapelle en weer naar het Noorden voor Taptoe Stiens.

Zaterdag 29 juni is er weer een bijzondere dag voor de Marchingband. Dit jaar wederom naar Den Haag voor de grote parade in het kader van Veteranendag. Prachtige beelden op tv en een bijzondere optreden voor onze eigen tambour-maître Patrick Boezaard als veteraan uit Afghanistan.

Daarna weer een prachtig verjaardagscadeau. De Jubileum Taptoe Katwijk voor 1.500 toeschouwers met alle nationale toporkesten uit onze regio. Inclusief een geweldige opening met onze vrienden van het 90 jarige K&G uit Leiden. Als laatste The Western Trail. Het werd een geweldige uitvoering! En samen met de DVS-orkesten een bijzondere pre-finale!

Op naar het geweldig drukke Nijmegen voor de intocht van de 103e Vierdaagse. Voor het oog van minister Bijleveld en staatssecretaris Visser van Defensie. Daarna hoog tijd voor een korte maar welverdiende zomervakantie! Tot snel in Nederland en daarbuiten!

DVS Musikparade