Bekijk ook:

DVS on Stage

DVS on Stage is een groep van maximaal 40 enthousiaste mannen en vrouwen die wekelijks repeteren in het verenigingsgebouw van Door Vriendschap Sterk in Katwijk. Het orkest heeft zich in de afgelopen jaren ontwikkeld tot een allround orkest met een geheel eigen stijl en identiteit. Het orkest kenmerkt zich door enthousiasme en ambitie en beheerst een breed repertoire wat bestaat uit een mengeling van pop-, jazz-, musical- en eigentijdse muziek. De bezetting bestaat uit een koper-, hout- en slagwerksectie. DVS on Stage verzorgt jaarlijks 10-15 optredens en repeteert op de woensdagavond.

Boek DVS on Stage

Jaarlijks worden er door DVS on Stage een drietal projecten georganiseerd in het verenigingsgebouw. Het eerste evenement wordt gepland in het voorjaar dit is een sing a long voor senioren waar we in twee optredens ruim 400 personen laten genieten van leuke meezingers dit alles onder het genot van een hapje en een drankje. Het tweede project vindt meestal medio juni plaats en is genaamd de Kattukse Maestro. Tijdens dit project vervullen prominente katwijkers de rol als dirigent met als einddoel de titel Kattukse Maestro te veroveren. Het derde evenement organiseren wij in November en draagt de titel Festival on Stage. Tijdens dit optreden wordt DVS on Stage aangevuld met een professioneel zangkoor, diverse gastmuzikanten, een strijkersensemble, zangers en zangeressen. Het festival is een afwisseling tussen twee optredens van DVS on Stage en optredens van 4 lokale popbands die in een feest setting en in een lounge setting in het clubgebouw het dak eraf spelen. Jaarlijks zijn hier over twee avonden ruim 600 personen aanwezig.

Rob Balfoort
Rob Balfoort (1961) begon op 6-jarige leeftijd met pianolessen. Op 9-jarige leeftijd startte hij met trompetlessen bij oud KMK trompettist Henk Bosveld. Rob werd na zijn middelbare schooltijd toegelaten op het Brabant Conservatorium inTilburg waar hij hoofdvak trompet en bijvak piano studeerde. Hij behaalde daar zijn onderwijsakte en het diploma Uitvoerend Musicus en – via het staatsexamen – het diploma HaFa directie. Later bekwaamt Rob zich verder in het dirigeren, arrangeren en componeren.

In 1987 werd Rob aangesteld als dirigent van DVS. Rob werkt tevens als docent koperen blaasinstrumenten bij de VAK, Centrum voor de Kunsten in Delft en is dirigent bij Adest Musica uit Sassenheim en Harmonie Katwijk. Samen met zijn vrouw Petra heeft Rob het bedrijf Eagle Music en is hij als adviseur verbonden aan de Stichting UNISONO. Daarnaast geeft Rob veel gastrepetities en is hij internationaal jurylid, voor mars-, show- en podiumwedstrijden en werkt hij regelmatig als klankregisseur. Eind 2020 trad Rob aan als dirigent van DVS on Stage.

2022 December: Festival on Stage
2022 Juni: Kattukse Maestro
2022 April: Festival on Stage
2019 November: Festival on Stage
2019 September: Jubileumtaptoe DVS
2019 Juni: Kattukse Maestro
2019 Februari: Friends for Live

Download – Klik op de onderstaande link om de promotiefoto’s te downloaden

Promotiefoto’s