Bekijk ook:

Junioren

Het korps van jonge muzikanten in de leeftijd van zeven tot zeventien jaar heeft, net als hun ‘grote broer’ de Marchingband, een naam opgebouwd in de wereld van muziekkorpsen en behoort tot de top van de jeugdkorpsen.

Met regelmaat nemen de Junioren deel aan het Open Nederlands Kampioenschap voor Jeugdkorpsen in Vlissingen. Het korps werd daar in 2016 voor de vijfde keer Nederlands Jeugdkampioen Show. Een prestatie waar de Junioren trots op zijn.

Deelname van de Junioren aan parades en taptoes in Nederland en omringende landen staan garant voor een muzikaal spektakel vol kwaliteit. Net als de Marchingband, dragen de Junioren een uniform dat is afgeleid van de Limburgse Jagers.

Boek Junioren

Gerben Kralt
Gerben Kralt begon op 7-jarige leeftijd met het spelen op de cornet. Vanaf zijn 13e jaar studeerde Gerben aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag, met als hoofdvak trompet. Op 18-jarig leeftijd werd Gerben aangenomen als Eb cornettist bij het Trompetterkorps der Koninklijke Marechaussee, waar hij tot 2012 actief was.

Gerben is niet alleen dirigent bij de Junioren van DVS, maar is ook actief bij de Flora Band in Rijnsburg en K&G uit Leiden. Daarnaast is Gerben dirigent van diverse jeugdorkesten, valt hij regelmatig in voor collega-dirigenten en is hij als freelance-trompettist actief bij diverse beroepsorkesten.

Loic Vat
Loic zou drummer worden dat was een ding wat zeker was. Om dat te realiseren begon hij op 8 jarige leeftijd bij de plaatselijke fanfare. Door de jaren heen ontwikkelde hij een grote liefde voor muziek binnen allerlei genres. Dit bracht hem uiteindelijk op de conservatoria van Rotterdam en Tilburg waar hij Jazz & Latin drums met bijvak klassiek slagwerk studeerde.

Zijn muzikale loopbaan begon bij de Kapel van de Koninklijke Luchtmacht waar hij speelde op de meest uiteenlopende gelegenheden en plekken in binnen en buitenland. Na een carrière binnen de Militaire muziek is Loic voor zichzelf begonnen met zijn eigen bedrijf ‘House of Drums’. Hier kan hij zijn muzikale ‘ei’ en creativiteit volledig in kwijt. ‘House of Drums’ is een band en dj ineen en zij spelen op de meest uiteenlopende evenementen.
Voor meer informatie: www.houseofdrums.nl

2015 - 3e plaats Nederlands Kampioenschap voor Jeugdkorpsen mars- en showwedstrijden, Vlissingen
2015 - 2e plaats Nationale Taptoe Jeugd Show Manifestatie (voorprogramma Nationale taptoe, Rotterdam)
2013 - Nederlands Kampioen Jeugdkorpsen mars- en showwedstrijden, Vlissingen
2012 - Nederlands Kampioen Jeugdkorpsen mars- en showwedstrijden, Vlissingen
2012 - 2e plaats Nationale Taptoe Jeugd Show Manifestatie (voorprogramma Nationale taptoe, Rotterdam)
2011 - Nederlands Kampioen Jeugdkorpsen marswedstrijden, Vlissingen
2011 - 2e plaats Nederlands Kampioenschap voor Jeugdkorpsen Showwedstrijden, Vlissingen
2010 - Nederlands Kampioen Jeugdkorpsen mars- en showwedstrijden, Vlissingen

Speakertekst Junioren
Show: 20162004 Speakertekst Junioren TeamWork

Download - Klik op de onderstaande link om de promotiefoto's te downloaden

Promotiefoto's