Bekijk ook:
← Terug naar overzicht

DVS Junioren: Terugblik op het voorseizoen 2019

Ook voor de Junioren van DVS was het voorseizoen vol met grote evenementen. Wat een publiek tijdens de grote evenementen van 65 jaar DVS en als klap op de vuurpijl een prachtig resultaat tijdens het NK Jeugd in Huizen. Nu, halverwege het jaar, even terugkijken op wat we hebben beleefd! Interactief, klik op de links voor beeld en geluid!

Het zou voor de Junioren een jaar van opbouw worden. Maar liefst 11 jongens van het korps dat meerdere malen Nederlands Kampioen werd en schitterend tweede op het WMC Kerkrade 2017 traden toe tot de Marchingband. Nieuwe jongens moesten hen opvolgen.

En aan de opvolging wordt natuurlijk hard gewerkt. In februari ging het Leerlingenorkest van de Junioren voor het eerst in de historie naar een concours met een instapcategorie. En wat een resultaat, ze gingen er gelijk met de winst vandoor in Schoonhoven. Daarnaast konden nieuwe jongens ook weer kennis maken met de AMV en de vereniging DVS. Verschillende jongens werden gelijk lid van onze club.

Op 26 februari was er dan het Jubileumconcert in de TheaterHangaar van Soldaat van Oranje. Met de hele vereniging. En ook alle orkesten van de Junioren mochten zich laten zien aan liefst 1.500 bezoekers inclusief alle vaders, moeders en familie. De AMV-ers stalen de show met een orkest van zelfgemaakte instrumenten. Wat een belevenis!

Tussendoor even opwarmen in Noordwijkerhout. Het is een traditie dat de Junioren verkleed meedoen aan het kindercarnaval. Even een afleiding van de repetities voor het nieuwe seizoen.

En dan is het zover. Zaterdag 13 april was er de Seizoensopening 2019 om te laten zien wat er dit jaar mag worden verwacht. Dus ook het debuut van maar liefst acht nieuwe Junioren. In de ochtend ook nog eens het kindercorso in Voorhout. Wat een mooie dag, afgesloten met een machtige afmars met de Marchingband!

Aan de bak rond Koningsdag! Eerst de avond er voor in de tuin van het Gemeentehuis en de volgende dag al vroeg in Katwijk, Valkenburg en ’s avonds de show Teamwork op de Oranje Taptoe Andreasplein.

Het taptoeseizoen begon voor de Junioren met een Taptoe in Voorhout tussen grote bekende seniororkesten. Daarna naar het prachtige plaatsje Zoelen bij Tiel. Dat leverde naast een mooie jeugdtaptoe ook nog eens veel gave foto’s op bij het fraaie kasteel van Zoelen. En ook een mooie afmars! Daarna ook nog even de avondvierdaagsen inhalen van Katwijk en Heemstede.

Vervolgens werden de trainingen opgevoerd richting 29 juni 2019. Het NK Jeugd voor het eerst in Huizen. De Junioren doen mee aan de mars, dit keer niet als favoriet. Maar wat een prestatie! Korps in opbouw, maar nu al weer 2e van Nederland. Wat een feest!

En het feest werd gelijk doorgezet terug in Katwijk. Dezelfde avond de grote Jubileum Taptoe Katwijk voor alweer zo’n 1.500 toeschouwers. De show Teamwork liep als een trein en groot applaus voor de jongens na deze prachtige dag.

Na al het harde werk is het hoog tijd voor ontspanning. Er werd een sport- en speldag georganiseerd op het strand van Katwijk. Een stormbaan, lekker sporten. En lekker teambuilden! Groot succes.

Dan is het tijd voor vakantie. Maar niet voordat de Junioren samen met de Marchingband in Nijmegen de beroemde Vierdaagse hebben binnengehaald. Alweer de 103e in de geschiedenis. Zowel minister Bijleveld als staatssecretaris Visser van Defensie keken vol bewondering naar onze stoere Junioren.

Een prachtig moment als ook de opa van ons juniorlid Jord samen met hem op de foto gaat terwijl hij de laatste kilometers loopt van zijn Vierdaagse! En dan eindelijk tijd om uit te rusten van een intensief voorseizoen 2019!