Bekijk ook:
← Terug naar overzicht

Junioren DVS: zilveren plak met gouden rand

De Junioren van de Chr. Muziekvereniging DVS hebben zaterdag 29 juni op het Nederlands Kampioenschap voor jeugdkorpsen in Huizen de zilveren medaille gehaald op het onderdeel marswedstrijden. Met slechts een minimaal verschil van 0,38 punten werden zij tweede achter de jeugd van K&G Leiden. Een zilveren plak met een gouden rand want gezien de nieuwe verjongde samenstelling van het korps is dit een geweldig resultaat.

Klik voor het fotoalbum van het NK Jeugd : hier

Zoals bekend hebben dit jaar elf jongens van de gouden WMC-formatie van 2017 de overstap gemaakt naar de Marchingband. Hun vervangers zijn zeer jong en veel jongens lopen voor het eerst mee. Omdat DVS er nadrukkelijk voor kiest om op het NK alle jongens, hoe onervaren ze ook zijn, op te stellen werd het NK van 2019 vooral gezien als een prachtig leermoment voor de jongens.

Het korps moest daarom ook op elkaar ingespeeld raken en dit betekende hard werken in de maanden april, mei en juni. Onder leiding van het instructieteam werden er in de laatste weken ineens grote stappen gemaakt en gingen de ingestudeerde marsen steeds beter lopen.

Na een laatste repetitie om 08.00 uur op Sportpark De Krom vertrok de bus naar Huizen. Een nieuwe locatie voor het NK, dat jarenlang in Vlissingen werd gehouden. De spanning zat er goed op, vooral natuurlijk bij alle debutanten. Na het inspelen onder leiding van dirigent Gerben Kralt en tamboer-instructeur Robert van den Bosch en het poetsen van de instrumenten waren de Junioren om 11.45 uur aan de beurt in een zeer goed gevuld sportpark.

Op het moment dat het echt moest gebeuren zette de jonge groep een geweldig marsoptreden neer, zeer strak en ook muzikaal van goede kwaliteit. Het instructieteam was zeer tevreden, waarna het wachten op de uitslag kon beginnen. Het resultaat was een geweldige zilveren medaille en de ontlading voor de jonge muzikanten was groot. DVS gaat nu doorbouwen aan deze hele jonge groep en loopt daarbij alweer voor op schema!

Uitslag NK Jeugd Mars:  1 K&G Leiden 84,44   2 DVS Katwijk 84,06  3 Flora Band Rijnsburg 83,38  4 Adest Musica Sassenheim 79,56  5 VIJOS Bussum 58,69