Bekijk ook:
← Terug naar overzicht

Junioren DVS openen taptoeseizoen in Voorhout en Zoelen

Ook voor de Junioren van DVS is het nieuwe seizoen definitief van start gegaan. Na de feestelijkheden rondom Koningsdag is het traditioneel de start van het Taptoeseizoen in Nederland. En de Junioren mochten direct aan de bak in Voorhout op 18 mei en in Zoelen op 25 mei. De kop is er af!

Foto’s Taptoe Voorhout: klik hier

Foto’s Taptoe Zoelen: klik hier

Het blijft altijd spannend, zo aan het begin van het nieuwe seizoen. De hele winter is er getraind op de show met weer een nieuwe groep jongens. De oudste jongens lopen immers definitief niet meer mee nu ze zijn overgestapt naar de Marchingband. Dit jaar wel zo’n 11 jongens, dus dat merk je wel! Gelukkig zijn er ook weer een 8-tal debutanten verwelkomd die vanuit het leerlingenorkest de overstap mochten maken naar het Juniorenorkest.

En dan doet de show zijn naam eer aan: Teamwork! Onder leiding van het instructieteam zijn de jongens er weer in geslaagd om ook in de nieuwe bezetting een prachtige show te kunnen afleveren. Terwijl we niet moeten vergeten dat het korps zich ook nog eens druk voorbereid op het komende NK Mars voor Junioren, op zaterdag 29 juni a.s. in Huizen.

De eerste reis ging naar Voorhout, lekker dichtbij om mee te beginnen. Mooi weer en enthousiast publiek dat in grote getale aanwezig was. De taptoe stond in het teken van het grote 100-jarig jubileum van gastheer St. Cecilia uit Voorhout. En het blijft altijd zo speciaal om als Juniorenorkest te mogen optreden tussen alleen maar volwassen orkesten. En dat waren hele goede orkesten uit de regio, wat te denken van Adest Musica uit Sassenheim, de Flora Band uit Rijnsburg, Amigo uit Leiden, Laurentius uit Voorschoten en natuurlijk de gastheren uit Voorhout. De show liep heel erg lekker en dus werd er een prestatie van formaat geleverd tussen de grote jongens.

De week later was er de eerste busreis van het jaar. Op naar Zoelen, een mooi plaatsje vlakbij Tiel in de Betuwe. Wat een vriendelijke gastvrije mensen en wat een mooie setting nabij het oude kasteel van een baron. Daar konden we prachtige foto’s maken die jullie in ons Flickr-album kunnen bekijken.  De taptoe in Zoelen stond helemaal in het teken van jeugd en muziek, een Juniorentaptoe dus. De collega-deelnemers waren Jong Sint Sebastianus uit Gendt, Jong Irene uit Ede en de Jeugd van Rijnmondband uit Schiedam.  Na een voorstelronde van alle korpsen werd de taptoe afgewerkt en de Junioren waren als laatste aan de beurt met hun Teamwork. Er was veel bewondering en lovende woorden vanuit de organisatie en de collega-orkesten dus konden de jongens weer moe maar voldaan de bus in op weg naar Katwijk. De komende weken staat vooral in het teken van het trainen voor de grote evenementen op 29 juni 2019: het NK Mars voor Junioren en de grote Jubileum Taptoe Katwijk op Sportpark de Krom.