Bekijk ook:
← Terug naar overzicht

Jongste Jeugd mag videoclip opnemen bij DVS

Op zaterdag 23 maart 2019 kunnen jongens van 5 tot en met 8 jaar op een wel heel bijzondere manier kennis maken met de Chr. Muziekvereniging DVS Katwijk. Tijdens een workshop van 3 kwartier leren de jongens over instrumenten, gaan een muziekstuk maken en als klap op de vuurpijl een videoclip. Locatie: Clubgebouw DVS, Nieuwe Duinweg 51, Katwijk. Aanvang: 09.30 uur of 10.15 uur.

Ze waren één van de hoogtepunten tijdens het geweldige Jubileumconcert 65 jaar DVS – Jubilate in de TheaterHangaar op 26 februari 2019, de AMV-ers (Algemene Muzikale Vorming) van DVS. Met zelfgemaakte instrumenten deden ze een echt korps na en begeleidden ze het leerlingenorkest van DVS. Het publiek smolt weg en de jongens beleefden de avond van hun leven.

Zoals bekend bestaat de jeugdafdeling van DVS uit drie onderdelen. Je start je muzikale opleiding als AMV-er. Hier leer je spelenderwijs iets over muziek, instrumenten en marcheren. Als je het diploma hebt gehaald mag je over naar het leerlingenorkest waar je op het door jouw gekozen instrument verder wordt klaargestoomd om uiteindelijk over te gaan naar het grote juniorenorkest van DVS, dat al zoveel grote successen heeft gehaald.

Er is weer veel belangstelling om te starten als nieuw AMV-er bij DVS. Daarom zijn er op zaterdag 23 maart twee workshops georganiseerd. De eerste om 09.30 uur en de tweede om 10.15 uur. In deze workshop gaan de jongens samen met de bestaande AMV-ers zelf een muziekstuk maken, spelen op een echt instrument en een echte videoclip maken om thuis te kunnen laten zien aan alle papa’s, mama’s en opa’s en oma’s! Alles uiteraard onder de leiding van de hiervoor opgeleide instructeurs.

Opgeven mag, maar is niet verplicht. Dit kan via junioren@dvskatwijk.nl, graag hierbij het tijdstip naar keuze vermelden. Kom jij erbij? Je bent van harte welkom!