Bekijk ook:
← Terug naar overzicht

Veel DVS tijdens het Najaarsfeest Katwijk a/d Rijn

Ook dit jaar zal de Chr. Muziekvereniging DVS Katwijk weer regelmatig zijn te zien en te beluisteren tijdens het Najaarsfeest 2019 van de Oranjevereniging Katwijk a/d Rijn. Niet zo gek aangezien de thuisbasis van DVS aan de Nieuwe Duinweg pal naast het grote evenemententerrein is gelegen. Alle onderdelen van de vereniging geven akte de présence.

Het thema van het feest is dit jaar ‘Once Upon a Time in Katwijk aan den Rijn’.  Een spannend thema waar DVS haar steentje goed aan kan bijdragen. Alle optredens zijn vrij toegankelijk voor het publiek. Iedereen is van harte welkom.

Orange Valley Festival – 24 augustus

De gehele dag wordt het dorp omgetoverd tot een klein Amerika boordevol echte Amerikaanse activiteiten variërend van een American Football wedstrijd, postkoetsritten tot een heuse Wild West Show. De dag begint op de locatie Zanderij om 10.00 uur met een grootse opening van de Marchingband van DVS samen met het American Football team Lightning, de Djalita cheerleaders en de ruiters van Josh Clemens. Met een echte Amerikaanse mars en het Amerikaanse volkslied.

Direct daarna, heel toepasselijk, zal de Marchingband haar show The Western Trail laten zien. Met deze nieuwe show heeft DVS dit jaar al vele successen geboekt, onder andere tijdens de Jubileumtaptoe afgelopen juni. Een unieke kans voor iedereen die de show nog niet heeft kunnen bewonderen.

Open lucht concert – 26 augustus

Om 20.00 uur verzorgt DVS een gratis concert bij de Dorpskerk. De hele vereniging is aanwezig: de Junioren, de Marchingband en DVS on Stage. Het publiek kan zitten op de aanwezige stoelen tegenover de kerk die speciaal sfeervol zal worden verlicht. Op deze avond kunt u ook voor het eerst de nieuwe verzamel-CD ‘The Greatest Hits’ verkrijgen met daarop de meest gestreamde DVS-nummers op Spotify. DVS on Stage geeft een voorproefje van de muziek van het Festival on Stage op 16 november ter ere van hun 10-jarig bestaan waar u ook nu reeds kaarten voor kunt verkrijgen via de webshop van DVS.

Lampionnenoptocht – 28 augustus

Dit jaar voor het eerst op woensdagavond met een compleet nieuwe route door Katwijk a/d Rijn. Zowel de Marchingband als de Junioren lopen natuurlijk mee in de ontzettend leuke verlichte optocht voor groot en klein.

Braderie – 31 augustus

Tijdens de Braderie is DVS aanwezig met een grote stand op de Achterweg tegenover Bakkerij Van Maanen. Het is traditioneel het jaarlijkse moment voor de nieuwe jongens van 5 t/m 12 jaar om zich aan te melden voor de Junioren van DVS. Zij gaan direct op zaterdag 7 september aan de slag tijdens de speciale workshops in het clubgebouw aan de Nieuwe Duinweg 51. De jongens van 5 t/m 7 jaar gaan van 09.30 – 10.30 uur allerlei spelletjes doen en een instrumentje maken, een stukje muziek instuderen en een videoclip opnemen. De jongens van 8 t/m 12 jaar gaan van 10.45 – 11.45 uur samen met het leerlingenorkest een stukje instuderen op een instrument en daarna ook meespelen. Kom dus langs en schrijf je snel in!

Tijdens de Braderie zullen de Junioren van 10.30 – 11.45 uur een openbare repetitie verzorgen op de hoek van de Huetingstraat/Commandeurslaan. Neem eens een kijkje in de keuken van het Juniorenorkest dat op 29 juni de zilveren medaille veroverde op het Nederlands Kampioenschap voor Jeugdorkesten.