Bekijk ook:
← Terug naar overzicht

Nieuwjaarsreceptie DVS vol verrassingen en primeurs

Op 4 januari was er een drukbezochte nieuwjaarsreceptie in het clubgebouw van de Chr.  Muziekvereniging DVS Katwijk. Leden, oud-leden, sponsors en supporters wensten elkaar gelukkig nieuwjaar. Samen met de aanwezige wethouders Knape en Van Helden van de Gemeente Katwijk konden zij echter ook genieten van een programma vol tradities en verrassingen rondom de 65-jarige vereniging.

Nieuwjaarstoespraak

De avond werd geopend door voorzitter Arie van Duijn met de nieuwjaarstoespraak. Dit jaar werd niet alleen stilgestaan bij het afgelopen jaar maar ook bij het 65 jarig bestaan van DVS. Hoewel het aantal muziekverenigingen in Nederland dalende is en steeds minder clubs op straat lopen blijft DVS zich handhaven aan de top en is uitgegroeid tot een vereniging van 225 leden met orkesten op hoog niveau. Een hele uitdaging maar de vereniging ziet de toekomst met vertrouwen tegemoet.

Zie voor de tekst van de nieuwjaarstoespraak: https://dvskatwijk.nl/nieuwjaarstoespraak-voorzitter-dvs/

Jubilarissen

Na de toespraak werden de jubilarissen gehuldigd. Peter van Dijk, Piet Kuyt, Wilma Ouwehand en Steijnie Schaap zijn 12 ½ jaar lid, Marthijn Moerkerk 25 jaar en John Meyvogel 40 jaar. Zij werden door de voorzitter gedecoreerd met de speciale DVS-speld. Ook werd het DVS Oliebollenbakteam in het zonnetje gezet. Mede dankzij het Katwijkse publiek werd een record van 2.600 gebakken oliebollen gevestigd waardoor een bedrag van ruim 1.000 euro voor het opleidingsprogramma werd binnengehaald.

Trailer nieuwe show in première

In een landelijke première, gelijktijdig met de social media, werd daarna het thema van de nieuwe show van de Marchingband 2019 bekend gemaakt. In The Western Trail kan het publiek gaan genieten van show vol filmmuziek van o.a. Enrico Morricone uit Once Upon a Time in the West, Silverado, The Good, Bad and the Ugly, The Hallelujah Trail en nog veel meer. Bandmanager Alderik van Duijn bevestigde dat het publiek van de show kan proeven tijdens de Seizoensopening in het centrum van Katwijk op 13 april en hem bekijken op de speciale Jubileumtaptoe op zaterdag 29 juni.

Nieuwe koffers voor de Marchingband

Een grote verrassing was de geste van de heer Kees Haasnoot van Haasnoot & Vlieland Bouw en Timmerwerken. Alle leden van de Marchingband worden voorzien van een gestyleerde koffer. De club krijgt zo weer een extra uitstraling tijdens de vele reizen door Nederland en ver daarbuiten.

DVS op Spotify en I-tunes

Wethouder Knape kwam speciaal naar de Nieuwjaarsreceptie om een historisch project te onthullen. Alle LP’s en CD’s van DVS zijn vanaf nu te horen op streamingdiensten zoals Spotify en iTunes. Het publiek kan nu putten uit de rijke muzikale historie van de jaren ’80 tot heden. Piet van Dijk en Bram van Duijvenbode, beiden 65 jaar lid van DVS, mochten het eerste nummer kiezen waarvan de klanken direct de grote zaal van het clubgebouw liet vullen.

Afscheid tambour-maître Leo de Vreede

Een emotioneel moment was het afscheid van scheidend tambour-maître Leo de Vreede, na 17 jaar trouwe dienst. Na het bekijken van beelden uit de periode 2002-2018 werd hij toegesproken door voorzitter Arie van Duijn en wethouder Jacco Knape. Na alle anekdotes en lovende woorden werd De Vreede onder een ovationeel applaus benoemd tot Lid van Verdienste van de vereniging DVS.

Kijk ook naar het speciale artikel over het afscheid van Leo de Vreede: https://dvskatwijk.nl/leo-de-vreede-lid-van-verdienste-bij-dvs/