Bekijk ook:
← Terug naar overzicht

Primeur! Alle LPs en CDs van DVS vanaf nu ook te streamen

Een speciale verrassing in het kader van het 65 jarig jubileum: vanaf deze week zijn alle nummers die ooit zijn verschenen op de LP’s en CD’s van de Chr. Muziekvereniging Door Vriendschap Sterk voor iedereen te beluisteren op de grote streamingdiensten op het internet. Je kunt ze vinden op Spotify, iTunes Store, Apple Music en Deezer!

Hoe kun je de muziek van DVS vinden? Klik op één van deze links:

Spotify: https://open.spotify.com/artist/7arkCfpiD6Hi8jGBzLJUi8?si=1owwHd2yR52n5uIgNy3MCQ

ITunes Store: https://geo.itunes.apple.com/nl/artist/door-vriendschap-sterk/1447805076?app=itunes

Apple Music: https://geo.itunes.apple.com/nl/artist/door-vriendschap-sterk/1447805076?mt=1&app=music

Deezer: https://www.deezer.com/nl/artist/56324342

Wethouder Knape

Het was een mooi moment tijdens de nieuwjaarsreceptie van DVS. Wethouder Cultuur van de Gemeente Katwijk, de heer Jacco Knape, zorgde er met één druk op de groene knop voor, dat de gehele LP- en CD-collectie van DVS nu beschikbaar is op de streamingdiensten. Daarna mochten de twee leden die al 65 jaar lid zijn van DVS, de heren Piet van Dijk en Bram van Duijvenbode, samen met bestuurslid Kees Onderwater van DVS on Stage, het eerste nummer kiezen dat ten gehore werd gebracht. Ze kozen voor de beroemde “Feuerwehr Polka”.

Grote wens

Hiermee ging een lang gekoesterde wens van vele leden in vervulling. Alle geluidsdragers staan nu compleet en overzichtelijk bij elkaar. Een unieke manier om de ontwikkeling van het DVS-repertoire vanaf eind jaren ’70 tot nu toe te volgen.

Digitaliseren

Tom Plug van de werkgroep PR en Sponsoring was in de afgelopen periode projectleider binnen DVS. En dat was flink hard werken. Tom Plug: “Naast het afsluiten van een contract met een speciaal bedrijf dat de bestanden plaatst zat het werk vooral in het bij elkaar zoeken van het juiste materiaal. Naast de CD’s wilden we ook de LP “30 jaar DVS” digitaliseren en de bijdragen aan de LP’s “Zuid Holland op zijn best” en “Taptade Leiden” toevoegen. Onze tamboer-instructeur Dennis Smits heeft dit in zijn studio voor ons voor elkaar gekregen, zodat ook de muziek uit de periode 1978-1983 nu weer voor iedereen beschikbaar is”. Het project is dan ook in eerste instantie bedoeld om het muzikale verleden van DVS veilig te stellen.

Bron van inkomsten

Plug: “Maar daarnaast krijgt DVS ook een vergoeding van de streamingdiensten per afgeluisterd nummer. Wie weet kan de vereniging nog wat extra inkomsten verdienen met dit project. De werkgroep Marchingband is inmiddels begonnen met de voorbereidingen voor het opnemen van nieuwe nummers. We zullen ongetwijfeld nog fysieke CD’s verkopen, maar ook bij het uitbrengen van nieuwe muziek zullen de streamingdiensten een belangrijke rol spelen. Net als alle popartiesten zullen we de juiste combinatie voor ons publiek moeten ontdekken”.

Nieuw materiaal

In de komende maanden zal er ook nog materiaal worden gepubliceerd dat nog nooit eerder te horen is geweest. Uiteraard worden deze opnames getoetst aan de kwaliteitseisen die door DVS worden gesteld. DVS zal haar leden en supporters regelmatig op de hoogte houden van nieuwe ontwikkelingen!