Bekijk ook:
← Terug naar overzicht

Patrick Boezaard nieuwe tambour-maître DVS

Op zaterdag 13 april 2019 is het zover. De nieuwe tambour-maître van DVS is bekend! Patrick Boezaard zal de Marchingband tijdens de Seizoensopening 2019 voor het eerst tijdens een officieel optreden leiding geven. Hoog tijd voor een nadere introductie.

Patrick Boezaard is 29 jaar oud en afkomstig en woonachtig in Katwijk. Hij werd alweer 23 jaar geleden, als 6-jarig jongetje, lid van DVS en volgde de bekende jeugdopleiding bij de Junioren van DVS. Eerst als tamboer, maar later ook als tambour-maître van het jeugdorkest.

In het jaar 2004, op 15-jarige leeftijd, volgde de overstap naar de Senioren, de huidige Marchingband.  Ook daar begon hij weer als tamboer. Na twee jaar ging Patrick werken bij de Koninklijke Landmacht als tankbestuurder. Dit betekende ook een aantal uitzendingen naar Afghanistan. Uiteraard had dit een grote impact voor zijn activiteiten bij DVS die hij helaas op een lager pitje moest zetten. Iedereen herinnert zich nog wel de beroemde groet uit Afghanistan tijdens het voor DVS zo succesvolle WMC Kerkrade in 2009 waar de marstitel in de wacht werd gesleept.

Door bezuinigingen volgde in de afgelopen jaren een overstap naar een andere werkgever maar vanaf 2016 werkt Patrick weer bij Defensie, als brandweerman bij de Koninklijke Luchtmacht. Toen was er ook weer de tijd om bij de Marchingband terug te keren, dit keer op grote trom. En inmiddels getrouwd en een mooie zoon rijker. Nadat Leo de Vreede in 2018 te kennen gaf om na lange tijd te willen gaan stoppen als maître kwam Patrick in beeld als zijn opvolger en vanaf het seizoen 2019 zal hij de Marchingband gaan leiden.

Hoogtepunten dit jaar worden ongetwijfeld de meerdaagse trip naar de Princely Tattoo Liechtenstein in september en de 29e juni. ’s Avonds de grote thuiswedstrijd tijdens de Jubileum Taptoe Katwijk, maar eerder op die dag de parade tijdens de Veteranendag in Den Haag. Voor Patrick als echte ‘veteraan’ een wel heel bijzonder optreden.

De officiële overdracht van de tamboer-maître-stok (de ‘mace’) zal plaatsvinden op vrijdagavond 26 april a.s. tijdens de traditionele serenade in de tuin van het Gemeentehuis van Katwijk aan de vooravond van Koningsdag. Uiteraard zal DVS hier uitgebreid aandacht aan besteden via de bekende media-kanalen!