Bekijk ook:
← Terug naar overzicht

Wie dirigeert zich naar de titel “Kattukse Maestro” 2024?

Op zaterdag 15 juni 2024 barst de strijd weer los om de felbegeerde titel “Kattukse Maestro” te veroveren. Vier bekende gezichten uit Katwijk en Rijnsburg dirigeren, elk op hun eigen unieke wijze, het orkest DVS on Stage. De winnaar treedt in de voetsporen van Roelanda Jonker, de winnares van 2023. Dit spraakmakende evenement vindt plaats in het clubgebouw van DVS, Nieuwe Duinweg 51 in Katwijk. De avond start om 20.30 uur en de kosten zijn €5,00, inclusief een consumptie. Je kunt een ticket reserveren via de webshop van DVS.

Een avond vol muzikale competitie

Op deze bijzondere avond gaan vier bekende inwoners van Katwijk en Rijnsburg op een speelse wijze de uitdaging met elkaar aan. Wat is hun doel? DVS on Stage, zonder enige dirigeer ervaring, op vakkundige wijze door de noten leiden. Met stukken van verschillende tempo’s en dynamiek, belooft het dirigeren een uitdagende taak te worden. De winnaar zal zich door twee pittige rondes moeten “zwaaien”. In de eerste ronde dirigeren de vier Maestro’s elk twee stukken waarna slechts twee Maestro’s doorgaan naar de tweede ronde. Daarna zal een deskundige jury de prestaties beoordelen en samen met een publieksmeting wordt de winnaar van de Kattukse Maestro 2024 uitgeroepen.

Maak kennis met de kandidaten

De kandidaten voor de editie 2024 zijn inmiddels bekend en voorgesteld aan het DVS on Stage. Zij gaan de komende periode een aantal keer repeteren zodat 15 juni een onvergetelijke avond wordt waar nog lang over gesproken zal worden. Wie kan je komen aanmoedigen tijdens de Kattukse Maestro 2024?

Nico Haasnoot, Centrummanager Zeezijde Katwijk

Annemarie Hoevens, Eigenaar Hoevens Adviesgroep

Johanna Snel, Eigenaar / Accountmanager QuickWorks Video & Multimedia Productions en Cinefleur

Sonny Spek, Wethouder van de gemeente Katwijk

De presentatie van de avond ligt in handen van de voormalige deelnemers Anne Heijnen en Peter Ouwehand. De deskundige jury bestaat uit Michel de Haas, Dirigent en Arrangeur; Jacco Knape, bekend jurylid van eerdere Maestro-edities met een passie voor zang en muziek; Nicoline Schuitemaker, voormalig deelnemer van de Kattukse Maestro.

In de komende weken worden de kandidaten voorgesteld via de sociale media van DVS. Regelmatig worden er foto’s geplaatst en word je meegenomen naar het einddoel.

Ook jij bent jurylid

Naast de officiële jurering is er dit jaar ook een publieksprijs. Er geldt een eenvoudige regel “De meeste stemmen gelden”. Help mee om jouw favoriete Maestro de publieksprijs 2024 in de wacht te slepen door je stem tijdens de Kattukse Maestro uit te brengen.

Wil je zelf getuige zijn van deze muzikale strijd? Kom dan op 15 juni naar het clubgebouw van DVS. Je bent van harte welkom!