Bekijk ook:
← Terug naar overzicht

BIJZONDERE SPORTIEVE UITDAGING VOOR NIEUW UNIFORM DVS

Muziek maken is topsport! Zo’n 25 leden van de Chr. Muziekvereniging DVS Katwijk nemen dit op zaterdag 4 mei wel heel letterlijk tijdens een spectaculaire actie om geld in te zamelen voor het nieuwe uniform voor de Marchingband van DVS dat in 2025 in gebruik gaat worden genomen. Deze muzikanten gaan van start in een 1/8 triatlon: 500 meter zwemmen, 20 kilometer fietsen en 5 kilometer hardlopen. Ze roepen de Katwijkse bevolking op om de actie te gaan ondersteunen.

Namens de Marchingband is Jelle Schaap de coördinator van deze sportieve uitdaging. Hij legt uit waarom de actie wordt gevoerd. Schaap: “Zoals bekend moeten we voor de Marchingband een nieuw uniform gaan aanschaffen. Het oude is versleten en daarom zullen we in 2025 gaan wisselen van uniform. Een uniform kost veel geld, zeker in deze tijd waarin echt alles veel duurder is geworden. Daarom moeten er veel acties worden gevoerd om de benodigde euro’s bij elkaar te verzamelen!”.

De leden van de vereniging werken zelf hard mee met deze acties. Schaap: “Vorig jaar bijvoorbeeld heeft onze tamboersectie een geslaagde wereldrecordpoging onafgebroken roffelen gedaan. Dit leverde enorm veel aandacht op en er werd goed geld binnengehaald. Als blazers wilden we ook iets verzinnen. Iets aparts, van deze tijd en iets waar je hard voor moet werken. Daarom hebben we deze 1/8 triatlon bedacht. De start is in het zwembad Aquamar, de finish bij ons eigen clubgebouw. Ruim 25 leden van de Marchingband zijn in training om deze zware uitdaging met succes af te ronden. We hebben zelfs ook nog deelnemers vanuit ons podiumorkest DVS on Stage!”

Alle deelnemers hebben binnen hun familie en vrienden gezocht naar zo veel mogelijk sponsors die een beloning over hebben voor het volbrengen van deze sportieve actie. Schaap: “Alle gelden gaan naar het uniformfonds. We hopen ook dat heel veel Katwijkers die DVS een warm hart toedragen de deelnemers willen sponsoren. Dat kan via de speciale crowdfundingspagina: https://whydonate.com/nl/fundraising/dvs-triatlon-additionele-sponsoring

Voor alle fans die niet zo handig zijn met internet is er de mogelijkheid om hun sponsorbedrag op zaterdag 4 mei tussen 12.00 uur en 14.00 uur langs te brengen bij de finishplaats van de triatlon, het clubgebouw van DVS aan de Nieuwe Duinweg 51 in Katwijk.