Bekijk ook:
← Terug naar overzicht

Taptoe Katwijk is back! (SOLD OUT!)

Zaterdagavond 18 september 2021 wordt een bijzondere avond. Anderhalf jaar lang konden de muziekkorpsen van Nederland niet optreden. Nu mag Taptoe Katwijk als één van de eerste taptoes in Nederland de muziek weer corona-proof bij de mensen brengen. De belangstelling is groot, de organisatie verwacht een uitverkocht huis. Locatie: Sportpark De Middelmors, aanvang 20.00 uur, voorprogramma 19.30 uur. Toegang € 11,00.

Reserveren kan via onze webshop: 
https://dvskatwijk.nl/winkel

De muziekkorpsen van Nederland hebben natuurlijk zoals iedereen in onze wereld te maken met Corona. Sinds maart 2020 moest er veel worden geïmproviseerd. Een flinke periode mochten de muzikanten helemaal niet bij elkaar komen, soms ook beperkt en met strenge maatregelen. Sinds een paar maanden zijn er meer mogelijkheden en konden de repetities weer worden opgestart.

En natuurlijk werden nagenoeg alle evenementen afgelast. Geen taptoes en geen publiek. Maar daar komt nu verandering in. Sinds kort zijn er onder strikte voorwaarden weer evenementen mogelijk. Taptoe Katwijk is één van de eerste taptoes die Corona-proof kan plaatsvinden. Bandmanager Alderik van Duijn van DVS Katwijk staat aan het hoofd van de organisatie en is blij dat de Taptoe door kan gaan:
“We zijn al een langere periode in overleg met de Gemeente Katwijk hoe de landelijke richtlijnen voor evenementen kunnen worden nageleefd. Binnen de regels mogen we de Taptoe organiseren met maximaal 2/3 capaciteit van de accommodatie, met alleen zitplaatsen waarbij alle toeschouwers een Corona-toegangsbewijs moeten laten zien. Deze kunnen zij krijgen op drie manieren: de bezoeker is of volledig gevaccineerd, of laat zich maximaal 24 uur van tevoren testen bij de GGD of heeft een herstelbewijs van Corona van maximaal 6 maanden oud. Met Sportpark Middelmors hebben we een perfecte partner gevonden in het realiseren van deze eisen”.

Het publiek kan een heerlijke avond tegemoet zien. Het deelnemersveld bestaat uit een keur aan landelijke toppers. Naast DVS Katwijk met hun Marchingband en Junioren kan het publiek genieten van K&G Leiden, Showband Urk, de Rijnmondband Schiedam, Juliana Amersfoort, Exempel Empel en de Flora Band Rijnsburg. DVS on Stage verzorgt het voorprogramma.

Van Duijn: “Alle korpsen zijn heel blij dat ze zich weer aan het publiek mogen laten zien. Natuurlijk zijn alle korpsen na lange tijd nog maar pas geleden gestart met de repetities maar allemaal zullen zij een bijzonder optreden laten zien. Het wordt vooral een avond waarop we kunnen vieren dat we als muziekwereld weer bij elkaar mogen komen en het publiek kunnen laten genieten!”

Dat iedereen er weer zin in heeft blijkt uit de kaartverkoop. “De kaartverkoop loopt als een trein en het publiek komt vanuit heel Nederland naar Katwijk. We hebben nog maar krap 200 kaarten ter beschikking dus iedereen die dit feest wil meebeleven raden we aan om zo snel mogelijk de kaarten veilig te stellen via de webshop van DVS Katwijk”, aldus Van Duijn.

Tot zaterdag 18 september!