Bekijk ook:
← Terug naar overzicht

DVS Junioren mogen weer aan de slag

Helaas een bekend beeld van de afgelopen maanden; het clubhuis van DVS is leeg, de instrumenten staan in de materiaalruimte en er ligt stof op de stoelen van de bar. Gelukkig is hier sinds kort verandering in gekomen. Nu er kleine versoepelingen binnen de corona maatregelen zijn afgegeven biedt dit voor DVS de mogelijkheid om weer in actie te komen. Helaas geldt dit alleen voor de Junioren, de rest van de vereniging moet jammer genoeg nog even geduld hebben.
De Junioren mogen weer samen spelen, dat is natuurlijk iets waar naar is uitgekeken. De eerste repetitie na tien weken voelt dan toch weer als vanouds. Lekker de marsen spelen die ons zo bekend in de oren klinken of de noten die tijdens de AMV (Algemene Muzikale Vorming) les zijn geleerd nog een keer inkleuren op de notenbalk. De jongens zijn enthousiast om zich weer voor te bereiden op een nieuw seizoen, ondanks dat we niet weten hoe die eruit zal gaan zien. Het is mooi om weer bedrijvigheid in het clubhuis te zien, uiteraard gebeurt dit allemaal binnen de gestelde corona maatregelen.

Het andere deel van de vereniging kan zich nog niet zo gelukkig prijzen. De muzikale klanken van de leden van de Marchingband worden op niveau gehouden door middel van online instructies van dirigent Rob Balfoort. Uiteraard haalt deze manier van repeteren het niet bij het geven van een echte repetitie. Hier geldt de uitspraak “beter iets dan niets”. Ook de leden van DVS on Stage zitten niet stil. Er worden plannen gemaakt voor een nieuwe “Maestro van Katwijk” waar prominente Katwijkers het tegen elkaar opnemen om de beste Maestro van 2021 te worden. Dit evenement zal waarschijnlijk in een aangepaste vorm gaan plaatsvinden. Daarnaast wordt er ook bij DVS on Stage online les gegeven zodat, wanneer er weer gestart mag worden, de leden hier klaar voor zijn.

Het is duidelijk dat het voor DVS, net zoals bij elke (muziek) vereniging, lastig is om tijdens deze tijd de leden van je vereniging bij elkaar te brengen en je hobby uit te oefenen. Eén ding is duidelijk: Zodra de situatie het weer toestaat is DVS er klaar voor om haar muziek weer, zoals gewend, ten gehore te brengen.