Bekijk ook:
← Terug naar overzicht

DVS Junioren schitteren tijdens Taptoe Groningen

De Junioren van DVS hebben op zaterdag 10 november 2018 een fantastische indruk achtergelaten tijdens Taptoe Groningen. In de Martiniplaza in Groningen vindt traditioneel de jaarlijkse taptoe plaats, één van de grootste van Nederland. DVS Junioren kreeg een eervolle uitnodiging om als juniorenkorps op te treden tussen de landelijke topkorpsen. En wat werd dat een geweldige belevenis……

De dag begon al vroeg. In de ochtend was er nog een repetitie gepland om de puntjes op de i te zetten want de show Teamwork moest ’s avonds voor een bomvolle zaal met ongeveer 3.000 man publiek worden opgevoerd. En dan wordt niets aan het toeval overgelaten. Rond 15.00 uur was dan het vertrek vanuit het clubgebouw richting Groningen. Twee touringcars want naast de spelersbus was er dit keer ook een goedgevulde supportersbus als begeleiding.

Sfeer

Er was een ontspannen sfeer in de bus. De meeste jongens hadden namelijk geen idee wat Taptoe Groningen inhoudt. Maar bij aankomst bij de grote zaal van het Martiniplaza sloeg de sfeer om. Zo groot hadden de jongens het niet verwacht. Gelukkig eerst even eten met elkaar en rustig voorbereiden op wat komen gaat. Ondertussen gaan tambour-maître Ruud van Rijn en korpsbegeleider Jaap de Jong naar de maître-bespreking.

Daarna omkleden en inspelen. Het omkleden is al een belevenis op zich. Een grote zaal achter de taptoezaal waar je jezelf staat om te kleden tussen veel senior-topkorpsen uit Nederland. Wat te denken van K&G Leiden, Advendo Sneek, Takostu Stiens, Exempel Empel, Van Limburg Stirumband Wezep, Excelsior Renkum. Allemaal korpsen die willen presteren op de toppen van hun kunnen. En daar sta je dan op jonge leeftijd. Gelukkig hebben ze de ervaring van een groot aantal seniortaptoes en natuurlijk het WMC in Kerkrade. Anders zou je er zenuwachtig van worden …….

Showtime

Klaar voor het optreden. Gespannen gezichten. Iedereen heeft al gezien dat die taptoezaal donker is, veel schijnwerpers en gevuld met een donkere hoge wand met duizenden mensen die naar je kijken. Bij het opmarcheren van de opmars vallen de zenuwen ineens weg en worden de jongens geweldig onthaald door het publiek. En wat een mooie woorden vooraf van speaker Grietiena. De show Teamwork liep als een trein. Muzikaal zeer sterk. Tijdens de lange lijn vooraan bij het nummer ‘One Moment in Time’ zagen de jongens mensen vooraan in het publiek die geëmotioneerd raakten. Aan het einde van de show werden de jongens dan ook getrakteerd op een bizar groot applaus. Dit was geweldig. Dat blijkt direct uit alle mooie reacties en likes op de Social Media. Niet te geloven……

Afscheid

Voor 11 jongens was het de laatste finale bij de jeugd en lieten ze hun baretten op het veld achter. Het doel was om een staande ovatie te verdienen. Welnu, die kwam er bij de afmars. Even stilhouden bij Advendo Sneek, waar Ruud de afscheid nemende tambour-maître nog voor de laatste keer de hand schudde. Het maakte een diepe indruk op het publiek.

Wat een prachtige avond, om nooit te vergeten en wat een reclame voor DVS en het bewijs dat deze hobby voor heel veel jonge mensen aantrekkelijk is. En wie weet …….. lopen de 11 jongens sneller dan gedacht weer in de Martiniplaza. De supporters zullen ongetwijfeld weer meereizen uit Katwijk!

Check de foto’s van de Taptoe op Flickr:

https://www.flickr.com/photos/dvskatwijk/albums/72157700230872582

Check ook de verslagen op Korpsmuziek:

https://korpsmuziek.nl/de-allerlaatste-keer-een-verslag-van-de-28e-taptoe-groningen/

https://korpsmuziek.nl/taptoe-groningen-2018/

En natuurlijk alle beelden op Facebook !