Bekijk ook:
← Terug naar overzicht

DVS on Stage in actie tijdens Katwijk van Oranje

Op 3 november 2018 heeft DVS on Stage opgetreden tijdens het evenement Katwijk van Oranje in de speciale tent op de Boulevard. Met twee drukbezochte optredens heeft het orkest een méér dan goede indruk achtergelaten.

Katwijk van Oranje is een uniek evenement waarmee Katwijk haar verzetsgeschiedenis eert. In samenwerking met Soldaat van Oranje, de musical, die al vele jaren in de Theaterhangaar in Katwijk is te zien en nog steeds record na record breekt qua bezoekers en aantal voorstellingen. Veel mensen die kwamen kijken namen gelijk van de gelegenheid gebruik om de Dakota te bekijken. De romp van dit vliegtuig is gemaakt van 150 ton zand en voorzien van echte vleugels, staart en cockpit van DC3’s die daadwerkelijk in de Tweede Wereldoorlog hebben gevlogen. Hij is nog tot 17 november te bekijken, meer info op www.katwijkvanoranje.nl.

Speciaal voor dit evenement speelde het orkest het thema van de film Soldaat van Oranje en het lied ‘Katwijk van Oranje’, op de melodie van Land of Hope and Glory met een speciaal voor Katwijk geschreven tekst. Dit stuk werd gespeeld samen met Zeemanskoor Overal. Een koor van ex-marinemannen uit diverse dienstvakken van de Koninklijke Marine, Marine Luchtvaart Dienst en het Korps Mariniers.

Het eigen programma stond zaterdag onder leiding van twee gastdirigenten. Het eerste blok werd gedirigeerd door Sandra van Luijtelaar. Zij is een ervaren dirigente en staat regelmatig voor het orkest als vervanger van de vaste dirigent Bart van Meijl. Het tweede blok werd gedirigeerd door Michel de Haas, die ook een aantal nummers voor het orkest heeft gearrangeerd. Onder leiding van beide dirigenten werd het programma afgewerkt en beloond met een prachtig applaus van de volle tent.

Ook zin om dit soort mooie optredens met DVS on Stage mee te maken? De repetities zijn op woensdagavond en het orkest kan nog steeds versterking gebruiken. Interesse? Neem contact op via info@dvskatwijk.nl of kom gezellig langs aan de Nieuwe Duinweg 51, Katwijk.

Dakota Katwijk van Oranje