Bekijk ook:
← Terug naar overzicht

Publiek geniet van Taptoe Katwijk 2021

Na een lange aanloop vol onzekerheden en extra maatregelen was het dan toch zover; Zaterdag 18 september, Taptoe Katwijk 2021. Op het sportpark De Middelmors in Rijnsburg was iedereen opgewekt, want het was na anderhalf jaar stil gezeten te hebben hoog tijd voor een feestje. Een feestje omdat de muziekwereld weer bij elkaar mocht komen en het publiek weer kon genieten.

DVS on Stage, het podiumorkest van DVS, zorgde bij de ingang bij de ticket- en coronacheck ervoor dat het aankomende publiek verwelkomd werd door lekkere vlot klinkende muziek. Nadat alle bezoekers hun zitplaats hadden gevonden werd de Taptoe geopend door Floraband Rijnsburg. Daarna was het de beurt aan DVS Junioren. De Junioren marcheerden samen met alle leerlingen in de achterhoede over het veld. Het was een prachtig gezicht om te zien hoe de jeugd het veld én de harten van het publiek veroverden.

Nu was de avond pas echt begonnen. Vanuit de catacomben van het sportcomplex verschenen één voor één de korpsen. Juliana uit Amersfoort trapte af. Met hun mooie warme sound vulden zij het stadion. De maître dirigeerde al swingend het orkest door de muziek. Exempel uit Empel speelde bekende nummers zoals ‘can’t stop the feeling’ van Justin Bieber en ‘can you feel it’ van The Jacksons Five. Showband Urk ontbrak ook niet op deze avond met een mooi showoptreden.

De Floraband uit Rijnsburg en de Rijnmond band uit Schiedam speelden vanuit een stilstaande opstelling een aantal goed klinkende nummers van de op handen zijnde show. Door de korte voorbereidingstijd hadden zij gekozen om hun nieuwe show nog niet te presenteren. De muziek was al prachtig dus de nieuwsgierigheid om dit samen met een show te zien is vanaf deze avond aangewakkerd.

Door de speaker werd aangekondigd dat het de beurt was aan Kunst & Genoegen (K&G) uit Leiden. Zij stonden met het grootste korps van deze avond klaar om hun show uit te voeren. De witte broeken trokken in de inmiddels donkere avond de aandacht, alles ging spatgelijk. De muziek galmde door de avond over het sportpark.

Ook DVS Junioren lieten zien waarvoor zij de afgelopen weken hard hadden geoefend. De show ‘Reis door de Verenigde staten van Amerika’ werd ingeluid door een heldere trompet solo bijgestaan door een drummer en vlaggendrager met een wapperende Amerikaanse vlag. De ingestudeerde figuren liepen vloeien ineen. Het zag er fantastisch uit.

De hekkensluiter van deze memorabele taptoe was DVS Katwijk met hun show ‘Seasons’. Strak in het gelid en met een volle sound vulde hun muziek het sportpark. Als afsluitend nummer werd het prachtige en gevoelige nummer ‘Hallelujah’ van Leonard Cohen gespeeld. Na de laatste noot applaudisseerde het enthousiaste publiek uitbundig.

De avond werd compleet gemaakt met de finale waarbij alle korpsen op het veld “blijf bij mij Heer spelen” onder leiding van Rob Balfoort.

Het was een avond zoals we die een tijd niet hebben kunnen meemaken. Laten we hopen dat dit een opmaat is voor nog meer muzikaal genot de komende tijd.

Bijgevoegde foto: copyright PhotoJK