Bekijk ook:
← Terug naar overzicht

DVS organiseert Instrumentenparade

De Chr. Muziekvereniging Door Vriendschap Sterk (DVS) organiseert op zaterdag 2 oktober van 9.30 tot 11.00 uur de Instrumentenparade in haar clubgebouw aan de Nieuwe Duinweg 51. Door het volgen van workshops gaan kinderen op ontdekkingstocht door de wereld van muziek (leren) maken. Tijdens de workshops kan er gekozen worden uit verschillende instrumenten zoals trompet, trombone, saxofoon, bariton en voor de jongsten (5 t/m 8 jaar) Algemene Muzikale Vorming (AMV). De organisatie van de Instrumentenparade is in handen van de werkgroep Jeugd.

Tijdens de Instrumentenparade wil DVS jongens van 5 tot en met 15 jaar laten ervaren dat muziek maken leuk en leerzaam is. “Het is een mooie gelegenheid om in informele sfeer en zonder verplichtingen nader kennis te maken met de verschillende instrumenten en de muziekopleidingen van de vereniging,” aldus Edwin Durieux, voorzitter van de werkgroep Jeugd. “De workshops zijn een combinatie van creativiteit, gezelligheid en meedoen, waarbij plezier maken voorop staat.”

Na afloop brengen de deelnemers aan de Instrumentenparade het geleerde in de praktijk. Zij geven samen met het leerlingenorkest van DVS een optreden voor familie, vrienden en andere belangstellenden. De deelnemers van de AMV workshop zijn om 10.15 uur klaar. In verband met de voorbereidingen is het fijn wanneer je je vooraf kan aanmelden voor de Instrumentenparade. Met elkaar gaan we er een leuke ochtend van maken.” Aanmelden kan door het sturen van een e-mail naar Junioren@DVSKatwijk.nl. Vermeld hierin je naam en leeftijd.