Bekijk ook:
← Terug naar overzicht

Uniek Koralenconcert DVS Marchingband op zaterdagavond 27 november

Een grote wens van veel Katwijkse muziekliefhebbers gaat binnenkort in vervulling. De Marchingband van DVS gaat op veler verzoek op zaterdagavond 27 november een speciaal concert geven de Nieuwe Kerk aan de Voorstraat in Katwijk. Een concert volledig gevuld met koraalmuziek uit binnen- en buitenland. De Marchingband wordt begeleid door de bekende Katwijkse organist Hugo van der Meij. De aanvang is om 20.00 uur. Kaarten kosten € 10,00 en zijn verkrijgbaar via de webshop van DVS. Het concert wordt mede mogelijk gemaakt door de Ancora Adviesgroep.

De Marchingband van DVS staat in Nederland en ver daarbuiten natuurlijk bekend om hun mars- en showmuziek, hun strakke formaties en flitsende shows. Maar veel fans genieten ook als DVS met haar warme sound bij sommige gelegenheden koraalmuziek ten gehore brengt.

Voor een optreden speelt het orkest altijd in met een koraal. Wat veel mensen niet weten is dat ook elke repetitie in het clubgebouw, onder leiding van hun bekende dirigent Rob Balfoort, wordt geopend met koraalmuziek. Ideaal om de blaasinstrumenten warm te krijgen en een goede training voor de toonvorming.

Op veler verzoek gaat de Marchingband nu een flink aantal koralen uit binnen- en buitenland samenvoegen voor een speciaal éénmalig concert in de Nieuwe Kerk. Deze kerk is door haar akoestiek zeer geschikt om het publiek te laten genieten. De Marchingband wordt begeleid door Hugo van der Meij. Van der Meij is koordirigent, koorbegeleider op orgel en piano en geeft regelmatig solo-orgel-concerten. Een aantal koralen zullen dan ook samen met orgel worden uitgevoerd. Een greep uit de bekende titels: More Love to Thee, Honor, Hallelujah, Calon Lan en All is Well. Een unieke belevenis voor liefhebbers van koraal- en orgelmuziek.

Kaarten kopen kan via onze webshop: 
https://dvskatwijk.nl/winkel