Bekijk ook:
← Terug naar overzicht

Martin Vooijs komt met Let’s Folk weer thuis bij DVS

Hij speelt accordeon en mandoline en is als vocalist van folkband Let’s Folk een bekende Katwijker geworden. Tijdens het Festival on Stage op 19 en 20 november in het clubgebouw van DVS Katwijk keert hij met de populaire band weer terug naar zijn oude roots. Een muzikale reis van een muziekdier in hart en nieren.

Dat Martin Vooijs zijn muziekloopbaan is begonnen bij DVS Katwijk weten nog niet veel mensen. Toch was het redelijk vanzelfsprekend. Martin Vooijs: “Mijn opa was bij de oprichting van de Junioren van DVS de geliefde ‘Opa Arie’. Bij hem kon je als junior terecht met al je vragen en problemen. Van hem kreeg ik op mijn 6e jaar een trompet. Ik was nog iets te jong om lid te worden maar ik was net 7 jaar toen ik eindelijk op DVS mocht! Ik was helemaal gek van DVS, vond het schitterend als DVS door de straten kwam. Mijn oom liep ook mee en werd al snel geïnfecteerd door het groene virus”.

Vooijs kan zich nog veel hoogtepunten herinneren: “De optredens, de repetities in de oude groenteveiling, de opnames van de CD ‘’De Zee”, de uitstapjes met de jeugd waren heerlijk, een mooie tijd waarin ik veel in het oude clubgebouw te vinden was. Na mijn tijd bij DVS ben ik ze blijven volgen en ben best trots op wat ze allemaal hebben bereikt!” Na DVS kon Vooijs de muziek niet loslaten. Hij leerde zichzelf vele instrumenten aan. Van keyboard en orgel tot gitaar en accordeon. Speelde ruim 15 jaar in coverbands als trompettist en toetsenist.

Let’s Folk was het geesteskind van Vooijs en zijn vriend Dirk-Jan van Rijn. De Folkmuziek werd uitgeprobeerd onder de veranda in de achtertuin en al snel kwamen er bassist, percussionist, fluitist en banjospeler bij. Het werd een groot succes met mooie optredens, niet alleen in Nederland maar tot diep in Schotland. Vooijs geniet ervan en regelt ook veel randzaken. “We streven naar 2 optredens per maand, in binnen- en buitenland, ik probeer de optredens te regelen, de financiën en andere praktische zaken”, aldus Vooijs die in het dagelijks leven ook nog timmerman is.

Tijdens de succesvolle eerste editie van het Festival on Stage in 2019 deed Vooijs al mee met de band ‘Sohietikietikhietars’. Dit jaar werd hij benaderd om mee te doen met Let’s Folk. Vooijs: “Ik ken veel muzikanten van DVS on Stage, het podiumorkest van DVS. Het Festival is een veelzijdig muziekfestival waar diverse muzieksoorten bij elkaar komen. Een lust voor het oor en oog! Op het Festival on Stage speelt Let’s Folk op zaterdag in één van de ruimtes in het prachtige clubgebouw. Dirk-Jan en ik nemen in de grote zaal de Simon and Garfunkel-medley voor onze rekening. Op vrijdag is er het Concert on Stage met alleen het programma in de grote zaal. De mensen kunnen dan zittend genieten zonder het ‘lopende’ Festival publiek. Kortom, voor iedereen wordt het een geweldig weekend!”

Festival on Stage, 19 en 20 november 2021, clubgebouw DVS, aanvang 20.00 uur. Kaarten zijn verkrijgbaar via de webshop van www.dvskatwijk.nl. Het Festival on Stage op zaterdag 20 november met o.a. Let’s Folk, Ludwig, Koest en DVS on Stage € 12,50, het Concert on Stage op vrijdag 19 november met DVS on Stage en solisten van de bands € 7,50.