Bekijk ook:
← Terug naar overzicht

Junioren DVS naar meest bijzondere Sinterklaasintocht in 65 jaar

Dit jaar bestaat DVS 65 jaar! En dat betekent dus ook dat tijdens ons bestaan Sinterklaas al 65 keer trouw rond 5 december naar Nederland is gekomen, met zijn Pieten en zakken vol cadeau’s! De meest bijzondere intocht vond zaterdag 17 november plaats in wereldstad Rotterdam. De junioren van DVS gingen op pad en hadden weer eens een bijzondere ervaring ……..

Het blijft altijd spannend zo halverwege november als Sinterklaas met de stoomboot aankomt in ons land. Ook voor de kinderen uit de DVS-familie waarbij al 65 jaar diverse prominente DVS-ers hun rol als Hulpsinterklaas met veel vuur hebben vervuld. En natuurlijk heeft DVS vaak meegewerkt om de goedheiligman een warm welkom te geven. Vooral sinds 1980, toen het jeugdkorps van DVS werd opgericht. In Katwijk natuurlijk, maar ook in de hele regio, speelden de jongens hun speciale Sinterklaasnummers.

Rotterdam

Dit jaar was het wel heel bijzonder. Er kwam een uitnodiging binnen om de Sinterklaasintocht in Rotterdam muzikaal te omlijsten. En dus waren de Junioren ’s morgens al vroeg aanwezig in het clubgebouw. Met de bekende bus van BEUK gingen ze op pad om rond 09.45 uur aan te komen bij de omkleedlocatie. De jongens werden welkom geheten door de organisatie, het Rotterdamsch Studenten Corps. Zij organiseren in samenwerking met Rotterdam Festivals en de Gemeente Rotterdam voor de 67e keer de intocht van Sinterklaas.

In de sociëteit was er voldoende gelegenheid voor het inspelen en omkleden. Alle jongens en begeleiders kregen een lunchpakket aangeboden, want op een lege maag kun je natuurlijk niet musiceren. Na het eten werd het korps per bus vervoerd naar het startpunt van de optocht, het Willemsplein. Als je dan toch moet wachten op de Sint, kan je even gebruik maken van de gelegenheid om wat foto’s te schieten. Prachtige foto’s van de Junioren met de skyline van Rotterdam op de achtergrond. Die konden mooi aan de voorraad bijzondere persfoto’s worden toegevoegd!

Door de binnenstad

Rond 13.30 uur was het dan zover, Sinterklaas en zijn Pieten trokken met een grote stoet door het centrum met de Junioren voorop. En dan merk je dat je in een wereldstad loopt, heel veel publiek langs de route en een grote belangstelling voor het korps. Vanaf het Willemsplein liep de tocht langs de bekende punten in Rotterdam, de Euromast, de Coolsingel, het Beursgebouw, het prachtige stadhuis en de bekende Laurenskerk.
Het was natuurlijk zoals bij iedere Sinterklaasintocht een koude dag. Maar wel een leuke en sfeervolle dag. De jongens hebben zich weer van hun beste kant laten horen. En zoals gebruikelijk niet met de marsen en polka’s, maar met speciaal voor deze gelegenheid ingestudeerde sinterklaasmuziek.

Sint in Katwijk 

Rond 16.45 uur kwamen de jongens weer terug in Katwijk. Natuurlijk laten ze Katwijk niet in de steek.  Dus op naar volgende week zaterdag, waar de Junioren weer een drukke dag te wachten staat. Eerst lopen zij mee met de Sinterklaasintocht in Katwijk a/d Rijn en vervolgens met de lichtjesoptocht van stichting Sint en Piet in Katwijk aan Zee.

Kijk voor alle foto’s op Flickr DVS:

01 Sinterklaasintocht Rotterdam 2018