Bekijk ook:
← Terug naar overzicht

Imperial Play-in van DVS enorm succes

In het clubgebouw van DVS Katwijk waren afgelopen week maar liefst 70 muzikanten uit heel Nederland aanwezig. Samen met de Marchingband hebben zij muziek gespeeld die door DVS met veel succes werd uitgevoerd tijdens het Wereld Muziek Concours in Kerkrade. Zo ontstond een orkest van zo’n 125 muzikanten en werd wederom bewezen dat muziek verbroedert!


Het evenement vond plaats in het kader van de viering van het feit dat de Marchingband van DVS afgelopen juli in Kerkrade WMC Wereldkampioen Mars werd en Vice-Wereldkampioen Show. Eerder deze maand was er al de Imperial Celebration, de huldiging van zowel de Marchingband als de Junioren op Sportpark De Krom, met ruim 1.000 bezoekers. De naam van de viering verwijst naar de muziek waarmee DVS de titel in de wacht heeft gesleept: The Imperial Seahawk.


Maar muziek is natuurlijk niet altijd een wedstrijd. Daarom organiseerde DVS de Imperial Play In. Iedere muzikant die graag met de Marchingband wilde meespelen was welkom om de WMC-muziek van de mars en de show te komen uitvoeren in het mooie clubgebouw van de vereniging. Maar liefst 70 muzikanten vanuit Katwijk, de regio maar ook het hele land waren aanwezig om onder leiding van dirigent Rob Balfoort te genieten van een heerlijke avond. Samen werd een koraal ingestudeerd, de WMC-muziek en natuurlijk werd er ook een polka gespeeld, een muzieksoort waar DVS binnen muziekminnend Nederland bekend om staat.


Zo ontstond een prachtig gelegenheidsorkest van 125 muzikanten, jong en oud, mannen en vrouwen. Na afloop werden ervaringen uitgewisseld en kon iedereen nagenieten in de bar van het clubgebouw. Muziek verbroedert en weer een DVS-evenement dat zeker voor herhaling vatbaar is.


Ben je ook geïnteresseerd in de vereniging DVS, maar was je verhinderd om naar de Imperial Play In te komen? Mail naar info@dvskatwijk.nl of app naar 06-20950605 en we nemen contact met je op voor een nadere kennismaking.