Bekijk ook:
← Terug naar overzicht

Festival on Stage krijgt langverwachte tweede editie

In 2019 maakte Katwijk kennis met een gloednieuw evenement. Het Festival on Stage werd een indoor festival boordevol verschillende stijlen muziek. Gastheer is DVS on Stage, het podiumorkest van DVS. Het werd een enorm succes in een uitverkocht clubgebouw. Na alle Corona-beperkingen volgt nu eindelijk de tweede editie op 22 en 23 april 2022.

Locatie: Clubgebouw DVS, Nieuwe Duinweg 51 in Katwijk.

Deelnemers naast DVS on Stage: Like a River, Koest, Los Electros, Lets Folk en Popkoor Prestige.

Kaarten verkrijgbaar via de webshop van DVS.

Jan van Duijn, voorzitter van de projectgroep Festival On Stage, is dolblij nu de versoepelingen rond Corona het pad hebben vrijgemaakt voor de tweede editie. Natuurlijk, het evenement wordt volgens de geldende coronaregels georganiseerd dit betekent dat er een coronatoegangsbewijs nodig is.

Van Duijn: “We herinneren het eerste Festival als een doorslaand succes. Een heerlijke formule met artiesten door het hele clubgebouw en in de grote theaterzaal DVS on Stage die samen met een groep strijkers en het Popkoor Prestige Pro heeft opgetreden. Zelf en in combinatie met de artiesten. Een soort Vrienden van Amstel gevoel. Het publiek kon genieten van klassieke muziek en popmuziek, onder genot van een drankje!”.

Al tijdens de Corona-periode werden de plannen gesmeed om de tweede editie, zodra het weer kon, te organiseren. Met een nieuwe opzet. Het Festival is nu op twee avonden. Op zaterdagavond het Festival on Stage en op vrijdagavond het Concert on Stage. Van Duijn hierover: “Tijdens de eerste editie hadden we in de theaterzaal een combinatie van zittend en lopend publiek. Het bleek dat beide groepen niet altijd even goed bij elkaar pasten. Speciaal voor het zittend publiek is er daarom het Concert on Stage. Hetzelfde programma in de grote zaal maar je kunt zittend genieten zonder het rumoer van de Festival-setting’’.

Line-up

Ook dit jaar biedt de line-up van het Festival weer een zeer aantrekkelijk programma.
Van Duijn: “We hebben dit jaar als thema Guilty Pleasure. Het thema wordt weer uitgewerkt in een interactief programma en huiskamerconcerten. De gasten op deze avonden zijn bekend en populair in Katwijk. Het Popkoor Prestige Pro heeft al diverse tv-optredens verzorgd, Los Electros, een band met een kleurrijk repertoire wat garant staat voor een avond vol meezingers, tranentrekkers en vele klassiekers Like a River is een muzikaal koppel dat een fraai akoestisch optreden zal verzorgen. Lets Folk daarentegen is weer een feest van heerlijke Nederfolk, Ierse folk en Bluegrass muziek. En dan nog Koest, het akoestische duo dat maar een paar vierkante meter nodig heeft voor een intieme concertervaring. En dat met centraal DVS on Stage, voor de gelegenheid weer ondersteund door een prachtige groep strijkers”.

Kaarten bestellen Zolang de voorraad strekt zijn de kaarten te bestellen via de webshop van DVS: www.dvskatwijk.nl/winkel. De kaarten Festival on Stage 23 april € 12,50, kaarten Concert on Stage 22 april € 7,50.