Bekijk ook:
← Terug naar overzicht

DVS on Stage zorgt voor nieuwe Kattukse Maestro 2023

De strijd om de “Kattukse Maestro” met DVS on Stage is inmiddels een evenement dat niet meer weg te denken is. De deelnemers van 2023 waren Roelanda, Mart, Anke en Arie Dit jaar had de jury een zware taak. Er moest weerstand geboden worden tegen steekpenningen, een rookgordijn en verleidende Franse uitspraken. Toch heeft de jury ondanks deze afleidingen een nieuwe Kattukse Maestro kunnen benoemen.

En de winnaar is…

Een lange tijd hebben we moeten wachten om de juiste naam hier in te kunnen vullen. Na een korte zoektocht om kandidaten te vinden die de uitdaging durfden aan te gaan om te strijden voor de eretitel “Kattukse Maestro” konden de voorbereidingen beginnen. Één voor één zijn de kandidaten via de social media kanalen van DVS geïntroduceerd en kon iedereen de vorderingen van de aankomende Maestro’s volgen. Ze waren goed voorbereid op hetgeen dat ging komen; “Dirigeren”.

En dan is het zover! Op 25 juni in het Clubhuis van DVS in een uitverkochte zaal ging de strijd, die in twee rondes werd gestreden, beginnen. Na het openingslied van DVS On Stage kon de eerste kandidaat zijn muzikale leiderschap bewijzen.

Roelanda Jonker beet de spits af, met een goed gevoel voor ritme dirigeerde zij de muzikanten feilloos door de noten. Na de lovende woorden van de jury mocht Mart Vergouwen het dirigeerstokje overnemen. Mart zocht wat zekerheid en beloonde de voorzitter van de jury op voorhand met een gouden medaille, hij hoopte hiermee de uitslag te kunnen beïnvloeden. Voordat er gestart werd, sprak Mart het orkest nog even streng toe. Wanneer het fout zou gaan lag dit niet aan hem. Na het dirigeren gaf de jury aan dat het “goed” was, maar vroeg zich hardop af of het goed genoeg was.

Als derde kandidaat mocht Anke Minnee het podium betreden. Met veel zelfverzekerdheid dirigeerde zij het orkest door de bladmuziek heen. Met weinig tot geen haperingen kwam ze bij de laatste noot. Anke mocht een mooi jury commentaar ontvangen. “Weet precies wat ze wil, streng op het juiste moment, wees de muzikanten aan die aan de beurt waren om te spelen”. Dat was een fijne opsteker.

Als laatste kandidaat was Arie Kuijt aan de beurt. Deze showmaster trok alles uit de kast om zijn dirigeerskwaliteiten te maskeren. Een groot (bot) mes, chopsticks, rokend ijs en een vlotte babbel, alles werd ingezet om de jury af te leiden van zijn opdracht. Arie verzorgde een prachtige show waarbij hij zelfs de hulp van het enthousiaste publiek had ingeschakeld. DVS on Stage sloeg zich er met deze draaiende en zwaaiende dirigent prima doorheen.

Na twee dirigeerrondes werden er twee finalisten gekozen. Na kort beraad door de jury bestaande uit Jacco Knape, Nicoline Schuitemaker en voorzitter Hugo van der Meij mochten Roelanda en Anke door naar de finale.

Deze finalisten waren aan elkaar gewaagd. Met het finale nummer “Love is all” van Roger Glover moesten ze laten zien wie de titel KATTUKSE MAESTRO waardig was. Naast de keuze van de jury telde ook de mening van het publiek mee. Door middel van een geluidsmeting kon de voorkeur van het publiek worden vastgesteld. Het was spannend want de finalisten waren gewaagd aan elkaar.

Na een zeer gezellige en muzikale avond was het Michael van der Plas, de winnaar van vorig jaar die de prijs mocht uitreiken. En de winnaar is.. Roelanda Jonker. Gefeliciteerd Roelanda, je bent een terechte winnaar!