Bekijk ook:
← Terug naar overzicht

Kaartverkoop Request Release Concert DVS gestart

Op zaterdagmiddag 14 oktober wordt in het clubgebouw van de Chr. Muziekvereniging DVS Katwijk een speciaal Request Release Concert gehouden ter gelegenheid van het uitkomen van twee nieuwe albums van de Marchingband. Het publiek gaat bij dit concert een grote rol spelen. Slechts 200 liefhebbers kunnen dit concert bijwonen, de kaartverkoop is inmiddels gestart. Aanvang 14.30 uur, Clugebouw DVS, Nieuwe Duinweg 51, Katwijk.

Het was een intensief 2022 voor de Marchingband van DVS met als hoogtepunt het behalen van het WMC Wereldkampioenschap op de mars en het vice-kampioenschap op de show tijdens het WMC 2022 in Kerkrade. Natuurlijk heeft de Marchingband daarna niet stil gezeten. In het eerste deel van 2023 werd weer een groot aantal optredens verzorgd in binnen- en buitenland en werd hard gewerkt aan een bijzonder project.

Bandmanager Alderik van Duijn spreekt enthousiast over het project: “Na het WMC zochten we naar een mooi doel waar de Marchingband, naast de gebruikelijke optredens, naar toe kon werken. En dat hebben we gevonden. We hebben ons clubgebouw omgebouwd tot muziekstudio en hebben een enorme hoeveelheid muziek opgenomen. Niet alleen alle muziek die we tijdens het WMC hebben gebracht maar ook veel andere nummers. Nummers die we nu in het repertoire hebben zitten maar ook heel veel muziek van de afgelopen jaren die nog niet op een album terecht zijn gekomen”.

Inmiddels zijn de opnames afgerond en zijn de resultaten straks te horen op Spotify, Apple Music en nog veel meer streamingdiensten. Maar natuurlijk moet dit project ook worden gevierd met het publiek. Daarvoor is iets bijzonders bedacht. Van Duijn: “Om dit feit te vieren met onze fans gaan we op zaterdag 14 oktober het allereerste interactieve concert verzorgen. De Marchingband zit op het podium, maar het publiek bepaalt live hoe het concert er uit gaat zien. Weer een nieuw concept uit de keuken van DVS.”. Het was eerst de bedoeling om dit concert alleen ’s avonds te verzorgen maar binnen 14 dagen waren alle kaarten uitverkocht. Daarom is er nu een extra concert gepland in de middag om 14.30 uur. Van Duijn: “We waren verrast door de wel heel erg grote belangstelling en zagen ook dat er veel mensen teleurgesteld waren. Daarom dit extra concert zodat we iedereen in de gelegenheid kunnen stellen om van deze bijzondere gebeurtenis te kunnen genieten. Maar ook in de middag zijn er maar 200 exclusieve stoelen beschikbaar. De mensen moeten dus snel reageren. Alle kaarten zijn te koop via de webshop van DVS: www.dvskatwijk.nl “.