Bekijk ook:
← Terug naar overzicht

Deelnemers Kattukse Maestro 2023, een verrassende combinatie!

Op zaterdag 24 juni 2023 wordt weer strijd geleverd om de eretitel “Kattukse Maestro” te bemachtigen. Vier bekende Katwijkers dirigeren, ieder op zijn of haar eigen manier, het orkest DVS on Stage. De winnaar wordt de opvolger van Michael van der Plas, die in 2022 de wedstrijd op zijn naam schreef. Dit evenement vindt plaats in het clubgebouw van DVS aan de Nieuwe Duinweg 51, aanvang 20.30 uur, de toegang is gratis. Wel dient u een ticket te reserveren via onze webshop. (klik hier voor link)

Op deze muzikale avond nemen prominente Katwijkers het op een speelse wijze tegen elkaar op. Het doel is om deze onervaren rekruten, zonder dirigeer ervaring, het orkest op de juiste manier door de noten te loodsen. De te spelen stukken hebben verschillende tempo’s en dynamiek wat het dirigeren tot een pittige opdracht maakt. De winnaar moet zich door twee rondes weten te dirigeren. In de eerste ronde dirigeren de vier Maestro’s twee muziekstukken. Naar aanleiding van deze prestatie mogen er twee Maestro’s door naar de tweede ronde. Vervolgens zal een vakkundige jury het dirigeren beoordelen en samen met een publieksmeting wordt de winnaar van de Kattukse Maestro 2023 uitgeroepen.

De kandidaten voor de editie 2023 zijn inmiddels bekend gemaakt en voorgesteld aan het orkest. Zij zullen de komende periode samen gaan repeteren zodat er op 24 juni een avond neergezet kan worden waar weer een jaar lang over nagepraat zal worden.

Wie kunt u als kandidaat in actie zien tijdens de Kattukse Maestro 2023?

Roelanda Jonker – Secretaris Katwijkse Ondernemersvereniging
Mart Vergouwen – Voorzitter VV Katwijk
Anke Minnee – Trouwambtenaar in de gemeente Katwijk
Arie Kuijt – Visspecialist

De presentatie van de avond is in handen van de oud-deelnemers Peter Ouwehand en Anne Heijnen. De vakkundige jury bestaat uit Hugo van der Meij; Organist en dirigent van verschillende koren, Jacco Knape; bekend julylid van eerdere Maestro edities, zingt graag en speelt zelf een instrument, Nicoline Schuitemaker; oud-deelnemer Kattukse Maestro

De komende weken worden de kandidaten uitgebreid gevolgd. Volg hun vorderingen via de social media van DVS. Regelmatig worden er foto’s geplaatst en kunt u genieten van hun ontwikkelingen.

Wilt u genieten van de avond zelf? Kom dan op 24 juni naar het clubgebouw van DVS. U bent van harte welkom!