Bekijk ook:
← Terug naar overzicht

EERSTE DAG VAN DE VRIENDSCHAP GROOT SUCCES

De eerste editie van de “Dag van de Vriendschap” in het clubgebouw van DVS Katwijk werd zaterdag 4 maart een groot succes met ruim 300 bezoekers. Leden en oud-leden van de Chr. Muziekvereniging “Door Vriendschap Sterk” konden elkaar ontmoeten in een gezellige en sfeervolle entourage. Ook werden alle leden die tijdens de Corona-jaren 12,5, 25, 40 of 50 jaar lid waren uitgebreid in het zonnetje gezet.

Binnen de vereniging DVS was er een grote behoefte aan een moment waarop DVS-ers van alle generaties uit Katwijk en ver daarbuiten elkaar konden ontmoeten om herinneringen op te halen en oude vriendschappen te onderhouden. Zaterdag was het eindelijk zo ver en zorgde dit voor een bijzonder geslaagde dag.

Om 15.00 uur begon het programma in het geweldig geoutilleerde clubgebouw van DVS aan de Nieuwe Duinweg 51 in Katwijk. De allerkleinsten konden direct zich uitleven op het springkussen en in de Max Verstappenhoek. Of zich laten schminken, een kleurplaat maken en nog veel meer. De ouders konden op die manier hun oude DVS-vrienden ontmoeten en mooie verhalen ophalen en kijken naar de grote verzameling foto’s en video’s uit de rijke geschiedenis van DVS. Gelukkig worden steeds meer DVS-beelden uit oude jaren door (oud)-leden gevonden en mag DVS hiervan een kopie bewaren.

Veel oud-DVS-ers kwamen pas voor de allereerste keer in het clubgebouw. Maar met het tegenkomen van al die oude bekenden voelde het voor hun gelijk weer als thuiskomen!

Om 17.00 uur begon het officiële gedeelte van de dag met een welkomstspeech door voorzitter Arie van Duijn. Daarna werden maar liefst 31 jubilarissen gehuldigd. Doordat tijdens de nare Corona-jaren evenementen zoals deze niet waren toegestaan werd er van de gelegenheid gebruik gemaakt om stil te staan bij al die muzikanten die al zo lang een trouw lid zijn van de vereniging. Eén jubilaris was maar liefst 50 jaar lid. Dat was de voorzitter Van Duijn zelf. Vice-voorzitter Edwin Durieux stond daarom uitgebreid stil bij de verdiensten van Arie die als tamboer en tambour-maître vele jaren lang het gezicht was van de Marchingband.

Vervolgens was het tijd om de Juniorleden te bedanken die komend jaar overgaan naar de Marchingband en als afsluiting van het officiële gedeelte kregen alle leden van de Marchingband die vorig jaar tijdens het WMC Kerkrade Wereldkampioen Mars en Vice-wereldkampioen Show zijn geworden een prachtig aandenken aan deze geweldige prestatie.