Bekijk ook:
← Terug naar overzicht

Zinderende huldiging voor DVS

Bron: RTV Katwijk, Cor de Mooij

De Marchingband en de Junioren van Chr. Muziekvereniging Door Vriendschap Sterk hebben hun naam duidelijk eer aangedaan. Op Sportpark De Krom lieten zij vrijdagavond 26 augustus tijdens de Imperial Seasons Celebration voor een groot publiek zien dat de jury van het WMC in Kerkrade bepaald niet heeft zitten slapen bij hun optredens. Beide orkesten lieten zien en horen waarmee zij in Kerkrade aantraden. Daarnaast twee huldigingen door burgemeester Cornelis Visser.

Eind juli speelden zowel de Junioren als de Marchingband zich in de prijzen.. De jongeren veroverden op 23 juli de titel Wereldkampioenschap mars in de gloednieuwe Junior Division March. Op 30 juli trad de Marchingband aan. Zij werden vice-kampioen op het onderdeel show en wereldkampioen op het onderdeel mars.

De Marchingband liet als eerste de WMC-show Seasons zien. De Junioren speelden daarna hun marsen waarmee zij kampioen werden. Dit weer gevolgd door de senioren met hun marsonderdeel The Imperial Seahawk.

Over het algemeen gesteld zou je kunnen stellen dat DVS zichzelf opnieuw heeft uitgevonden. Er werden door de organisatie van het WMC nieuwe regels en criteria opgesteld. DVS heeft die opgepikt en alle vrijheden en beperkingen daarvan ruimschoots uitgenut. Zo kon het publiek genieten van een DVS 2.0.

Het publiek was laaiend enthousiast over de verrichtingen van de Groene Jagers.

Bergemeester Cornelis Visser mocht tot twee keer toe de kampioensvaandels overhandigen aan de tamboer-maïtres. De burgervader toonde zich enthousiast en trots.. Daarnaast oorkondes, waarvoor voorzitter Arie van Duijn beloofde een plekje te zoeken in het clubhuis. De muzikanten werd, voor op de repetitieavonden, een grote taart in het vooruitzicht gesteld. Ook was er hulde voor de instructeurs en alle faciliterende medewerkers.

Een buizerd vloog de medaille aan naar Marchingband-voorman Patrick Boesaard. Een – nu niet imperial, maar toch – Seahawk liet zich voor de fotoshoot minder makkelijk gezeggen. De zeearend vond het kennelijk te druk en de muziek maakte het dier onrustig.

Als toegift werd de mars Crown Imperial nog een keer gespeeld. De junioren werden tussen de gelederen van de Marchingband in gemanoeuvreerd. Broederlijk draaiden de muzikanten hun figuren om later af te marcheren.

De muzikanten vierden uitbundig hun overwinningen en het publiek deed mee. Een geslaagde Imperial Seasons Celebration.