Bekijk ook:
← Terug naar overzicht

Uitverkocht Festival on Stage smaakt naar meer

Het eerste Festival on Stage werd afgelopen zaterdag in een stijf uitverkocht clubgebouw van DVS een grandioos succes. Ruim 300 festivalgangers kwamen naar het feest waarmee het tien jarig bestaan van DVS on Stage werd gevierd. Zowel het gevarieerde programma als de sfeer tijdens het festival werden door de bezoekers met enthousiasme ontvangen. Een vervolg kan haast niet uitblijven.  

Het avondvullende programma werd om 20.00 uur gestart met een optreden van gitariste Angela Star. Zij warmde met haar zang en virtuoze gitaarspel het binnenstromende publiek op, waarna om 20.45 uur de grote opening plaats vond in de tot theater omgebouwde grote zaal. Het jarige DVS on Stage opende samen met het Popkoor Prestige Pro en het jonge strijkersensemble van het conservatorium Amsterdam de avond met het imposante ‘Another Brick in the Wall’ van Pink Floyd. Het startsein van een sessie vol afwisselende muziek van de Beegees, Bruno Mars, Joe Cocker tot het imposante Pump of the Circumstance.

In het theater was voor de gelegenheid een tribune gebouwd voor het publiek dat liever zittend wilde genieten naast het festivalterrein waar een ander deel van het publiek staande kon genieten van een drankje en volop kon meeleven met de gespeelde nummers. In de tussentijd maakten in de andere zalen van het clubgebouw de volgende acts zich al klaar om de festivalgangers te ontvangen. Een enorme variatie want waar Sohietikietikhietars het publiek liet meezingen met zijn smartlappen gaf Koest een ingetogen concert in de lounge waar het publiek in een huiskamersetting in de sfeer werd gebracht.

In het theater volgde het tweede deel van het optreden van DVS on Stage met haar gasten. Weer een enorme variatie, na een knaller van Status Quo werd het stil voor een prachtig vioolstuk van de strijkers waarna discomuziek en Kensington de mensen weer in beweging bracht. Speciaal was de medley van André Hazes met de eigen zanger van DVS on Stage met een geweldige interactie met het publiek. Tenslotte een spetterende afsluiting met het bekende Bohemian Rhapsody. Het festival ging daarna vrolijk tot in de kleine uurtjes verder in de andere zalen met een uitbundig optreden van Los Elektros en een ingetogen Re-tuned in de Lounge.

Een verjaardagsfeest waar DVS on Stage trots op mag terugkijken. Het niveau van het orkest is door de intensieve training enorm gegroeid en de samenwerking met de overige acts smaakt naar veel meer in de heerlijke entourage van het clubgebouw van DVS. Het lijkt dan ook uitgesloten dat het maar bij één Festival on Stage zal blijven.