Bekijk ook:
← Terug naar overzicht

Popkoor Prestige Pro voor het eerst in Katwijk

Tijdens het gloednieuwe Festival on Stage op 16 november in het clubgebouw van DVS Katwijk aan de Nieuwe Duinweg 51, zal het Katwijkse publiek voor het eerst kunnen gaan genieten van het bijzondere Popkoor Prestige Pro. Het festival ter ere van het 10 jarig DVS on Stage presenteert naast het popkoor ook de bekende muzikanten Los Electros, Koest!, Re-tuned, Angela Star en Sohietikietikhietars. Kaarten in de voorverkoop € 12,50 zijn verkrijgbaar via de webshop van DVS. Aanvang 20.00 uur.

Terwijl de repetities voor het festival in volle gang zijn neemt Erik Haasnoot (44), het Katwijkse lid van Prestige Pro, de tijd om enthousiast te vertellen over het bijzondere verhaal van het popkoor. Prestige is een landelijke organisatie, gestart in 2015 en heeft inmiddels koren in ruim 30 verschillende plaatsen in Nederland.

Haasnoot: “Prestige heeft een duidelijk concept. We zingen alleen popnummers uit de top 40, niet ouder dan 5 jaar. En we oefenen onder leiding van professionele koordirigenten in mooie locaties zoals theaters of concertzalen”.

Naast de plaatselijke koren heeft Prestige ook een showkoor, Prestige Pro, bestaande uit 20 zeer getalenteerde zangers en zangeressen onder leiding van de bekende koordirigent Ton van Diepen. Zij zullen op het Festival on Stage optreden en ook samen zingen met het orkest van DVS on Stage.

Haasnoot maakte 3 jaar geleden de overstap van Prestige naar Prestige Pro. Haasnoot: “Ik ben begonnen bij het Prestige koor van Leiden omdat ik het heerlijk vind om recente popnummers te zingen. Dit smaakte naar meer en na een paar jaar in Leiden kon ik na een auditie overstappen naar Prestige Pro. Ik kijk er naar uit om voor het eerst in Katwijk te zingen, mijn eigen gemeente waar zoveel mensen lid zijn of waren van een koor. Ik hoop dat zij in grote getalen de sfeer komen proeven!”

Prestige Pro is al regelmatig op televisie te zien geweest. Dit jaar zongen zij voor het Longfonds samen met Trijntje Oosterhuis en Tino Martin. Daarvoor al eens bij Circus Gerschtanowitz. Ook trad het koor op bij de Tribute to Pink Floyd met het Haags Jeugdorkest in het World Forum in Den Haag. Als klap op de vuurpijl zullen ze volgend jaar deelnemen aan de World Choir Games in Vlaanderen. Een soort wereldkampioenschappen voor alle soorten koren, afkomstig uit alle continenten.

Tijdens het Festival kunnen de liefhebbers gaan genieten van prachtige nummers als Hurt van Christina Aguilera en 24k van Bruno Mars. Haasnoot: “Maar echt bijzonder wordt de samenwerking met de band van DVS on Stage. Samen gaan we geweldige klassiekers laten horen zoals Another Brick in the Wall van Pink Floyd, Bohemian Rhapsody van Queen, maar ook de Beegees, Joe Cocker en Kensington komen voorbij. Prachtig voor liefhebbers van zowel rockmuziek als koormuziek van alle leeftijden!”

Het koor heeft al geoefend met het zittend orkest van de bekende Katwijkse muziekvereniging DVS. Haasnoot: “In de grote zaal van het sfeervolle clubgebouw met een mooie akoestiek. Het was zéér verrassend hoe snel er al een klik was tussen de band en het koor en hoe snel nummers vorm kregen. Het belooft een prachtige avond te worden, ook samen met alle andere deelnemers aan het Festival!”.

Bezoekers aan het Festival die ook wel eens bekende popnummers willen zingen kunnen zich altijd opgeven als lid van bijvoorbeeld Prestige Leiden of kunnen begin volgend jaar meedoen aan het ééndaagse Prestige Zingt Queen waar Prestige Pro ook zal zijn. Haasnoot: “Je hoeft voor deze evenementen niet persé bij een Prestige koor te zingen. Je komt op ’s morgens naar de locatie, oefent de hele dag alleen maar nummers van Queen en ’s avonds is er een voorstelling. Een geweldige ervaring voor iedere koorzanger”.  Kijk voor meer informatie op onze website www.popkoorprestige.nl.