Bekijk ook:
← Terug naar overzicht

Oud-Junior van 1980-2020? DVS is op zoek naar jou!!

Tijdens de Nieuwjaarsreceptie 2020 in het clubgebouw van DVS werd de aftrap verricht van het jubileumjaar 40 jaar DVS Junioren. Edwin Durieux, voorzitter van de werkgroep Jeugd opende het jaar met de onthulling van het jubileumlogo en het veelbelovende programma vol activiteiten om het jubileum te vieren. Een programma dat geen enkele Junior, jong of oud, mag missen!

In de Nieuwjaarsspeech noemde voorzitter Arie van Duijn de Junioren al de levensader van de vereniging. Terecht, want in de afgelopen 40 jaar hebben vele Junioren de overstap gemaakt naar de Marchingband waardoor deze steeds op het allerhoogste niveau in Nederland kan blijven functioneren. Waar andere muziekverenigingen hun ledenaantal zagen teruglopen en met opheffing werden bedreigd bloeit DVS als nooit tevoren. Precies zoals de oprichters het in 1980 al hadden bedacht. Ook nu zijn er weer 85 jongens bij de Junioren, dus de toekomst ziet er goed uit!

En dat moet gevierd worden! Met de Junioren van nu, maar ook met de Junioren van vroeger! Daarom zijn we op zoek naar iedereen die ooit bij DVS Junioren heeft gespeeld.  Iedereen die ooit lid is geweest zal zich die leuke tijd nog kunnen herinneren: de optredens, de reizen, de kampen en vooral natuurlijk de opgebouwde vriendschappen. Wat gaan we doen?

De festiviteiten gaan plaatsvinden na de zomervakantie van 2020. Tot die tijd concentreren de Junioren zich vooral op het Nederlands Kampioenschap dat in juni in Huizen zal worden gehouden en op het instuderen van hun nieuwe show. Maar dan gaat het los. Er komt een grootse Jubileumtaptoe met deelname van de beste jeugdkorpsen van het land en natuurlijk ook de Marchingband en DVS on Stage, waar inmiddels vele ex-Junioren hun plaats hebben gevonden.

Daarnaast wordt er een grote reünie georganiseerd voor alle oud-Junioren. Hoog tijd om de oude vriendschappen weer eens aan te halen! De reünie wordt vergezeld van een prachtige expositie van beeld en geluid, voorwerpen en nog veel meer. En we gaan voor een grote uitdaging: is het mogelijk om vanuit alle oud-Junioren een groot Junioren-reünieorkest te vormen? Voor iedereen toegankelijk, ook al heb je al jaren niet meer gespeeld!  Hoe mooi zou dat zijn? Hiervoor moeten natuurlijk veel logistieke vragen worden opgelost. Zoeken we sponsoren. En hebben we jou, als oud-Junior hard nodig!

Meld jezelf en je vrienden daarom nu aan voor de maandelijkse nieuwsbrief 40 jaar Junioren DVS, vol verhalen over vroeger, historische foto’s en actuele informatie over de evenementen tijdens 40 jaar DVS. Dit kan via het speciale mailadres:  40jaarjunioren@dvskatwijk.nl. Ook zijn we op zoek naar foto’s, films en andere leuke dingen uit 40 jaar Junioren en natuurlijk kunnen we hulp gebruiken bij de organisatie. Mogen we ook jou welkom heten?