Bekijk ook:
← Terug naar overzicht

DVS start grootste financiële actie ooit

Het bestuur van DVS heeft vandaag het startschot gegeven voor de grootste financiële actie uit de historie: de DVS Corona Crowdfundactie. Met hulp van alle fans kan DVS sterker dan ooit uit de crisis komen!

Wil je helpen? Klik hier om mee te doen aan de Crowdfundactie!

Penningmeester Jan Kroon had het al snel berekend: “De inkomsten uit de optredens van de drie DVS-orkesten vielen helemaal stil na het afgelasten van alle evenementen in 2020. Door de sluiting van het clubgebouw waren er ook geen inkomsten meer vanuit verhuur en de bar. De vaste lasten lopen door, zeker als de repetities hopelijk snel weer van start kunnen gaan. De schade moeten we helaas berekenen op enkele tienduizenden euro’s”.

Het bestuur van DVS nam in de laatste vergadering echter een rigoreuze beslissing. Voorzitter Arie van Duijn:

“Al jarenlang behoren we als DVS tot de top van de muziekverenigingen van Nederland en ver daar buiten. Grote prijzen gewonnen tijdens het Wereld Muziek Concours in Kerkrade en schitterende optredens verzorgd in vele landen binnen Europa en overzee. Drie prachtige orkesten met ruim 200 muzikanten, een Marchingband, een Juniorenorkest en een podiumorkest. Per jaar komen duizenden toeschouwers af op de optredens en concerten.

Toen kwam het Corona-virus. Ineens staat alles stil. Evenementen verboden, geen optredens, geen trainingen, geen muziek, geen publiek, geen blijdschap. Alles wordt in 2020 afgelast, een schadepost van tienduizenden euro’s. De inkomsten vallen weg, de vaste lasten blijven.

En nu? Gaat er een uniek stuk Nederlandse muziekcultuur verloren? Verdwijnt de opleiding van de ruim 100 jonge kinderen door professionele muziekdocenten? Nooit meer een uitzinnig publiek?

Natuurlijk niet! Want DVS gaat nu vechten voor haar toekomst. Zodra de RIVM-richtlijnen het toelaten gaan we weer urenlang in training. We passen ons verenigingsgebouw aan op de 1,5 meter-maatschappij. We gaan weer nieuwe shows laten maken met nieuwe muziek. We organiseren weer festivals zodra het ook maar even is toegestaan. We brengen onze instrumenten weer in topconditie en zorgen er voor dat de uniformen er weer schitterend uit zien.

Het publiek heeft recht op blijdschap en feest. Het publiek moet weer kunnen genieten van de shows van onze orkesten, van jong tot oud. Dit mag niet verloren gaan. Hoe we het allemaal gaan betalen? Dat gaan we zien. We gaan keihard werken, acties bedenken en hulp vragen aan onze enorme schare fans in Nederland en daarbuiten.

Het bestuur vindt dat DVS er weer klaar voor moet zijn zodra we weer mogen optreden. Mooier dan ooit. Beter dan ooit. Spannender dan ooit. Sterker dan ooit. Normaal op eigen kracht, nu met ieders hulp. Daarom starten we met een enorme crowdfundingsactie om al dit werk mogelijk te maken. Leden, familie, supporters, fans in het land en daarbuiten, sponsors, bedrijven, we hebben elkaar keihard nodig. We gaan alle krachten bundelen die we hebben!”