Bekijk ook:
← Terug naar overzicht

Sfeervol Christmas with Marchingband & Friends maakt indruk

Christmas with Marchingband & Friends is lovend ontvangen door het publiek. In een twee keer uitverkocht huis bracht de Marchingband afgelopen vrijdag en zaterdag samen met een vierkoppig combo, backing vocals en zangsolisten twee kerstconcerten. Het gezelschap stond onder leiding van Rob Balfoort, dirigent van de Marchingband. Het clubgebouw van de vereniging aan de Nieuwe Duinweg in Katwijk was voor deze gelegenheid omgetoverd tot een sfeervol en intiem muziektheater.

De kerstconcerten werden georganiseerd door de Stichting Taptoe Katwijk (STK) in samenwerking met de werkgroep Marchingband. De organisatie was na afloop heel blij met het resultaat: “De Marchingband is altijd op zoek naar muzikale vernieuwing, maar dat komt niet vanzelf op hun pad. Het orkest moest voor deze concerten uit haar comfortzone stappen en muzikale verbintenissen aangaan met anderen. Dat kostte tijd, toewijding en doorzettingsvermogen, maar zij hebben de hooggespannen verwachtingen afgelopen weekend meer dan waargemaakt. Als organisatie stonden wij voor de uitdaging om het clubgebouw om te toveren tot een muziektheater en Christmas with Marchingband & Friends aan de man te brengen. Met vereende krachten zijn we daar in geslaagd.”

In een vlot tempo werd een repertoire van traditionele en eigentijdse kerstmuziek van bekende artiesten in diverse settings van muzikanten ten gehore gebracht. Jazz, bigband, dixie, funk, alle stijlen passeerden de revue. “Het kerstconcert was een mooie mix van stijlen en de medewerking van Dirk Bakkenes, Arianne Bakkenes, Carolien Kerpershoek en Rosanna van der Horst (allen zang) en het combo bestaande uit Rob Schaap (gitaar), Esther Houwaart-Schaap (basgitaar), Arie Remmelzwaal (drums) en Dirk van den Oever (toetsen) was een schot in de roos. Heel speciaal was het optreden van Rob Balfoort op trompet in het nummer l’ll Be Home For Christmas met pianobegeleiding van Dirk en zang van Rosanna.”

Het publiek was onder de indruk van de ambiance, akoestiek en muziek en in het bijzonder de rol van de Marchingband; anders, maar toch met een vleugje DVS-sound. “Het is nu tijd om te evalueren en om te leren van de opgedane ervaringen, maar dit concept krijgt zeker een vervolg. Aan ons om als organisatie dan opnieuw met een verrassend programma te komen in samenwerking met anderen.”

De foto’s volgen.