Bekijk ook:
← Terug naar overzicht

NIEUW PROJECTORKEST VAN DVS OP ZOEK NAAR MUZIKANTEN

Vanaf 24 november 2023 start de Chr. Muziekvereniging DVS weer met een heel uniek initiatief. Met acht repetities op vrijdagavonden tot en met februari 2024 gaat het speciale Projectorkest DVS 2023-2024 aan de slag met gouwe ouwe DVS-klassiekers om op zaterdag 2 maart 2024 tijdens de 2e Dag van de Vriendschap een uitvoering te geven voor de bezoekers. Vanaf nu kunnen oud-leden en fans van DVS die hun muziekinstrument weer eens willen oppakken zich aanmelden!

Edwin Durieux en Hans Onderwater, bestuursleden van DVS, zijn razend enthousiast en denken dat het projectorkest in een grote behoefte zal voorzien. Durieux: “We waren al langere tijd op zoek naar een goede manier om iets te kunnen betekenen voor de vele oud-muzikanten die DVS kent die niet meer actief zijn binnen een orkest maar graag nog eens voor de lol hun oude vertrouwde instrument willen oppakken. Op een ongedwongen manier zonder verplichtingen en met veel gezelligheid met vrienden en bekenden van vroeger. De invulling van dit projectorkest gaat precies aan die wens voldoen”.

Onderwater vult aan: “Aan het einde van het jaar 2019 waren we al eens gestart met het vormen van een reünieorkest voor oud-juniorleden. Toen kregen we enorm veel enthousiaste aanmeldingen. Helaas brak toen de lange periode van Corona aan en hebben we dat idee in de ijskast moeten zetten. We weten zeker dat nu ook veel oud-leden te porren zijn voor een aantal heerlijke avonden vol met oude DVS-muziek”.

De selectie van de muziek is al in volle gang. Durieux daarover: “We kiezen voor een aantal nummers uit de jaren ’90-’00 van onze vereniging. En houden natuurlijk rekening met de moeilijkheidsgraad. Een mars, een polka, een ballad, allemaal bekende DVS-traditionals.”. Iedereen is welkom geeft hij aan. Durieux: “Het projectorkest zal een gezellig gemengd gezelschap worden. Oud-leden van DVS die hun instrument weer uit de kast willen halen, hun oude maten van vroeger die nu nog spelen bij DVS on Stage of de Marchingband maar ook muzikanten die nooit lid zijn geweest van DVS maar die het heerlijk vinden om de DVS-muziek te spelen zijn van harte welkom. De repetities worden geleid door de dirigent Marcel Voshol, spelend lid van DVS on Stage en alle instrumenten zijn welkom.”

De deelnemers aan het projectorkest worden tijdelijk lid van DVS gedurende de periode november tot en met maart. Onderwater: “De deelnemers betalen tijdens het project een contributie van het goedkoopste tarief,  € 16 per maand gedurende 5 maanden. Indien iemand geen eigen instrument heeft kun je via DVS voor een klein bedrag een instrument huren bij Music All In Noordwijk als we niet vanuit eigen voorraad een instrument beschikbaar hebben. Iedereen mag dan meedoen aan de 8 repetities en de uitvoering op de Dag van de Vriendschap. Ook krijgt iedereen een schitterende polo ter herinnering aan de deelname aan het projectorkest. Natuurlijk draagt iedereen deze tijdens de uitvoering. Iedereen die belangstelling heeft kan zich vrijblijvend aanmelden via de webshop van DVS, wij nemen dan contact met je op en gaat alles vanzelf rollen!”