Bekijk ook:
← Terug naar overzicht

OPEN KATWIJKS KAMPIOENSCHAP ROFFELEN TIJDENS RECORDPOGING SLAGWERK MARCHINGBAND DVS

Afgelopen zaterdag 14 oktober werd tijdens het drukbezochte Request Release Concert van de Marchingband van DVS een bijzondere recordpoging bekend gemaakt. De slagwerksectie van de Marchingband gaat van 8 tot en met 11 november een poging doen om het wereldrecord roffelen op 70 uur te brengen. En dat wordt gevierd met alle slagwerkers uit Nederland. Iedereen is welkom op het Open Katwijks Kampioenschap Roffelen 2023.

Amerik Schuitemaker en Dimitri van Iterson, twee tamboers van de Marchingband, zijn vanaf het begin betrokken bij de organisatie van het evenement. Hoe kwam het initiatief tot stand? Schuitemaker: “Het begon allemaal bij de beslissing dat de Marchingband toe is aan een nieuw uniform. Het oude uniform is niet meer in goede staat en dat betekent een grote uitgave voor onze vereniging. Iedereen werd gevraagd om mee te denken hoe we dit bedrag bij elkaar kunnen sparen. Als tamboers wilden we iets bijzonders doen, iets dat past bij de geweldige award voor Best Percussion die we vorig jaar tijdens het WMC hebben verdiend.”

Van Iterson vult hem aan: “In 2023 bestaat DVS ook nog eens 70 jaar en bedachten we met elkaar een geweldige uitdaging voor onze sectie en een mooie actie voor onze club: we willen met onze slagwerksectie het bestaande wereldrecord onafgebroken roffelen op 70 uur gaan zetten. Dat staat nu op 64 uur door de tamboers van de wereldberoemde Royal Marines. We willen op 11 november, de zaterdag vlak voor onze verjaardag op 14 november, dan ook de 70 uur eindigen om 19:53 uur, wat het oprichtingsjaar van DVS symboliseert!”

Schuitemaker legt uit hoe deze actie geld kan genereren voor het nieuwe uniform: “Alle mensen kunnen ons sponsoren per geroffeld uur. Dat kan al met een klein bedrag. Je kunt kiezen om € 0,10, € 0,25, € 0,50 of € 1,00 per uur te sponsoren. We krijgen al heel veel reacties, ook van tamboers uit het hele land. En speciaal voor die tamboers hebben we ook een geweldige wedstrijd op de zaterdag: het eerste Katwijks Open Kampioenschap Roffelen voor junioren en senioren.”

De wedstrijd werkt heel gemakkelijk. Van Iterson: “Voor een klein bedrag kun je meedoen. De jeugd onder de 16 betaalt maar € 1,00, de ouderen betalen € 5,00 inschrijfgeld. Via verschillende ronden kun je jezelf uiteindelijk plaatsen voor de finale met de beste roffelaars. En dan wordt het wie het langste kan roffelen. Dat gaat heel spectaculair worden en je krijgt op een gegeven moment last van spierpijn. Wij hebben daarvoor getraind, maar we zijn heel benieuwd wie deze wedstrijd kan winnen. Voor de winnaars zijn ook leuke prijzen beschikbaar!” Schuitemaker roept alle tamboers van Nederland op om mee te doen. Inschrijven kan heel gemakkelijk via de webshop van DVS. “En het publiek roepen we op om ons te sponsoren. Wij zijn hard in training en gaan proberen om iedereen te verrassen met een prachtig nieuw record!”.