Bekijk ook:

Vertrouwenspersoon

Wat doet een vertrouwenspersoon?

Ik ben de nieuwe vertrouwenspersoon bij DVS en stel me graag aan jullie voor. Mijn naam is Jan-Willem Korpelshoek, ben 42 jaar oud en natuurlijk groot liefhebber van jeugdkorpsen en marchingbands. Ik heb een gezin met twee jonge kinderen en werk als (parttime) docent Godsdienst op een middelbare school in Den Haag. Daarnaast werk ik ook als dominee in een jeugdgevangenis. Ik ben opgeleid als vertrouwenspersoon en doe dit werk al heel wat jaren.

Een goede en veilige sfeer in het clubgebouw en rondom optredens vinden we erg belangrijk. Toch horen we regelmatig in het nieuws over allerlei zaken die niet deugen bij bedrijven, sportclubs en verenigingen. Over grensoverschrijdend gedrag bij de Voice of Holland, bij Ajax, op ministeries in Den Haag. Helaas komt het op alle terreinen waar mensen samenwerken voor dat er over grenzen heen wordt gegaan. Soms gaat het om pesten, (seksuele) intimidatie, agressie of discriminatie. Je hoeft het niet te accepteren als iemand over jouw grenzen heen gaat. Of als je wordt buitengesloten. Veel mensen die zich ongepast gedragen realiseren zich dit niet en zullen ermee stoppen als ze hierop worden aangesproken. Maar dit is helaas niet altijd het geval. Wat doe je dan?

Natuurlijk kun je altijd iemand van DVS in vertrouwen nemen, het gedrag bespreekbaar maken en zeggen dat je er last van hebt. Als je niet zo goed weet naar wie je toe moet gaan, of je komt met iemand anders niet verder, dan kun je altijd terecht bij mij.

Ik zal als vertrouwenspersoon altijd luisteren naar je verhaal. Daarna wil ik samen met je kijken wat we nu het beste kunnen doen. Maar als je mijn advies niet ziet zitten of geen verdere stappen wilt zetten, dan is dat ook goed. Gesprekken met mij zijn altijd vertrouwelijk.

Je kunt me altijd bellen en mailen om een afspraak te maken. Ik ben er voor alle leden en kom binnenkort ook bij jullie langs om persoonlijk kennis te maken.

Tot gauw,
Jan-Willem Korpelshoek
06-47 500 799
Vertrouwenspersoon@DVSKatwijk.nl