Bekijk ook:
← Terug naar overzicht

Instrumentenparade groot succes voor DVS Junioren

Zaterdag 6 oktober organiseerde DVS weer de traditionele Instrumentenparade. Een kennismaking voor jongens van 5 tot 16 jaar die belangstelling hebben voor de wereld van DVS vol muziek, vrienden en gezelligheid. Maar liefst negen jongens proefden de sfeer bij het juniorenkorps. Na de openbare exercitierepetitie eerder dit jaar meldden zich al twee jongens dus samen weer een prachtige score. Kon je niet komen maar wil je wel starten bij DVS? Het kan nog steeds, dus stuur een mail of kom op zaterdagmorgen langs in het clubgebouw van DVS!

Edwin Durieux (werkgroep Junioren DVS) was dan ook dik tevreden:  “Het was weer een superleuke ochtend. Na de ontvangst in het clubgebouw gingen de deelnemers in groepjes leuke workshops volgen zoals een les Algemene Muzikale Vorming (AMV), uitproberen van allerlei blaasinstrumenten en trommels en leren marcheren. Ook mochten ze nog het uniform passen en op de foto!”.

In de tussentijd waren alle orkestonderdelen van de Junioren druk aan het oefenen. Naast het juniorenorkest zelf waren ook het leerlingenorkest en de AMV-ers aanwezig om het nummer ‘Fire’ in te studeren voor het gezamenlijke slotnummer van de ochtend. Dit werd dan ook een groot succes onder toeziend oog van veel ouders die speciaal om 12.00 uur in de grote zaal een kijkje kwamen nemen. De deelnemers aan de Instrumentenparade stonden vooraan met allemaal een slagwerkinstrument om mee te kunnen doen met het orkest. Daarna kregen zij een leuk aandenken aan hun eerste DVS-dag.

Lid worden

Iedereen mag na de Instrumentenparade drie gratis AMV-lessen volgen, maar er waren ook kinderen die direct werden ingeschreven als lid van DVS. Zij kunnen na het volgen van de AMV-lessen en de periode in het leerlingenorkest, debuteren in het Juniorenkorps van de DVS. Korpsbegeleider Jaap de Jong vertelt nog eens wat zij dan gaan meemaken: “Een prachtige hobby waarbij je oefent voor kampioenschappen en optredens door het hele land met veel publiek. Je zit regelmatig in een touringcar en beleeft mooie avonturen. Dit jaar waren we in Groningen, Rotterdam, Hellevoetsluis, Vianen, Tiel, Hoorn, St. Jansklooster, Genk (België). Daarnaast blijven we veel lol maken en ontstaan er leuke vriendengroepen die vele jaren standhouden”.

Edwin Durieux geeft tenslotte nogmaals duidelijk aan dat het aanbod van drie gratis AMV-probeerlessen nog steeds staat: “Ook als je niet kon langskomen tijdens de Instrumentenparade of nu pas enthousiast bent geworden kun je nog steeds starten bij de Junioren van DVS. Kom langs op zaterdagmorgen in ons clubgebouw aan de Nieuwe Duinweg 51, of stuur een mailtje naar: junioren@dvskatwijk.nl”.

Voor de foto’s die zijn genomen tijdens de Instrumentenparade 2018 klik:  hier

DVSJunioren