Bekijk ook:
← Terug naar overzicht

Finale Kattukse Maestro 2019 gratis toegankelijk

Vrijdag 7 juni is er weer de finale van de Kattukse Maestro 2019. Vier bekende Katwijkse ondernemers en notabelen strijden om de felbegeerde titel na weken van oefening. Wie wordt de opvolger van ds. Alblas? Het Katwijkse publiek is van harte uitgenodigd om de wedstrijd bij te wonen. Kom naar het clubgebouw van DVS aan de Nieuwe Duinweg 51, aanvang 20.30 uur, de toegang is gratis.

Vier bekende Katwijkers en het orkest van DVS on Stage. Een beproefd recept voor een verrassende avond vol humor en muziek. Peter Ouwehand van Ouwehand Bouw, Anne Heijnen van Verhees Notarissen, Adger van Helden, wethouder van de Gemeente Katwijk en Cornelie Vreugdenhil-Mijnarends, predikante van de Gereformeerde Kerk hebben in de afgelopen weken hard getraind in het dirigeren van een orkest. Dirigent Bart van Meijl van DVS on Stage heeft ze de beginselen van het dirigeren bijgebracht en de kandidaten zijn klaargestoomd voor het grote spektakel in de tot concertzaal omgetoverde grote zaal in het clubgebouw van de Chr. Muziekvereniging DVS.

DVS on Stage heeft speciaal voor deze avond een keuze gemaakt uit haar eigen repertoire maar ook een aantal nieuwe aantrekkelijke muziekstukken ingestudeerd die de kandidaten mogen dirigeren. Variërend van ‘A brand new day’, ‘A night like this’ tot het vrolijke ‘76 trombones’ en het emotionele ‘Adios nonino’. Het finalenummer is spectaculair: het bekende ‘Why, tell me why’ van Anita Meyer, waarbij het orkest de Katwijkse zangeres Angela Boudewijns zal begeleiden.

De jury van de Kattukse Maestro staat onder leiding van Johannes Leertouwer. Leertouwer is hoofdvakdocent viool aan het Sweelinck Conservatorium van Amsterdam, bekend violist en dirigent van o.a. het orkest van de Nederlandse Bachvereniging en de Osaka Symphoniker. Een bevlogen voorzitter met een eerlijke mening maar vol met humor. Hij wordt ondersteund door wethouder Knape van de Gemeente Katwijk en Piet de Vries.

De presentatie van de avond is in handen van twee bekende Katwijkse ondernemers. Nicoline Schuitemaker van Schuitemaker Vis en Noël Bergman van Reisbureau Noordeinde. Beiden zijn oud-kandidaat van de Kattukse Maestro en weten precies wat de kandidaten op deze spannende avond doormaken. Een avond die u niet mag missen!