Bekijk ook:
← Terug naar overzicht

DVS Junioren veroveren wereldtitel Mars tijdens WMC

Wereld Muziek Concours Kerkrade: Twintigduizend muzikanten uit dertig landen. In Kerkrade wordt er de komende weken gestreden om verschillende titels en medailles. De Junioren van DVS zijn de uitdaging aangegaan. Ze hebben prachtige wereldtitel veroverd en een fantastische ervaring opgedaan.

Op zaterdag 23 juli is in Kerkrade het onderdeel show- en marswedstrijden van het Wereld Muziek Concours (WMC) gestart. Een internationaal muziekevenement verdeeld over meerdere weekenden dat om de vier jaar wordt georganiseerd. De Junioren van DVS hebben op de eerste dag van het onderdeel show- en marswedstrijden in de Junior Division March deelgenomen. Voor het deelnemen aan dit onderdeel zijn vele uren aan repetities vooraf gegaan. De stappenteller heeft het aantal gemaakte stappen niet kunnen bijhouden. Tijdens de vele repetities is er geoefend op de juiste houding, voldoende onderlinge afstand, zuiver klinkende noten en dynamisch musiceren. Dit alles om voor het hoogste doel te gaan; De wereldtitel Mars bij het WMC in de wacht slepen.

De Junioren van DVS stapten zeer gemotiveerd en vol zelfvertrouwen maar ook wat gespannen op zaterdag 23 juli de bus in, richting het WMC in Kerkrade. Gevolgd door het enthousiaste supporterslegioen, waarvan velen gekleed in de clubkleuren van DVS. De marswedstrijden werden gehouden in het Parkstad Limburg Stadion, de thuishaven van voetbalclub Roda JC. Een gigantisch en imposant stadion waar de Junioren mochten gaan optreden. Het supporterslegioen was nog maar net in het supportersvak neergestreken voordat de marswedstrijden begonnen. De Junioren kwamen met luid applaus het stadion spatgelijk binnengemarcheerd. Dit maakte grote indruk op alle aanwezigen in het stadion en gaf al direct een kippenvelmoment. Na een korte introductie van de stadionspeaker mochten de Junioren van start. De vooraf bepaalde route werd met militaire precisie gelopen.

Afwisselend door een marstempo en een zogenaamde slowpas werden de Kolin Mars en de Muistoja Pohjolasta zuiver en heel dynamisch gespeeld. Daarnaast werden de te maken bochten netjes uitgevoerd. Het zag er zeer volwassen uit.

Na het optreden kwam er een andere spanning. Het was wachten op de jury uitslag. Hoeveel punten zal de jury geven en is dit voldoende voor een gouden medaille. Uit het juryrapport blijkt dat het optreden zeer goed is uitgevoerd. “Muziek zeer dynamisch gespeeld en klinkt volwassen, je vergeet bijna dat dit Junioren zijn. Ze mogen een groot uitroepteken achter hun naam zetten”, aldus het commentaar van één de juryleden. Het optreden wordt rijkelijk beloond. De uitvoering van de mars wordt gewaardeerd op 91.81 punten en dat is een gouden medaille met onderscheiding waard. Tevens wordt de prijs gewonnen van best spelende- en klinkende blazersensemble. Maar bovenal mogen de Junioren van DVS zich door deze geweldige prestatie “Wereldkampioen Junioren Divisie Mars” noemen.

Beloond met een nieuwe titel, een mooie prijs, een medaille en een tevreden gevoel vertrokken de Junioren van DVS weer terug naar Katwijk. Bij aankomst bij het clubhuis werden ze door de thuisgebleven supporters en de leden van de Marchingband als ware wereldkampioenen feestelijk onthaald.

DVS kan trots zijn op hun junioren, dit geeft mooie verwachtingen voor de toekomst.

Zaterdag 30 juli reist de Marchingband af naar het WMC. Zij gaan meedoen met de Mars- en Showwedstrijden in de hoogste divisie.