Bekijk ook:
← Terug naar overzicht

DVS en Support Act brengen bijzondere Kerstshow

Op vrijdagavond 13 en zaterdagavond 14 december is er een bijzondere kerstshow Christmas with Friends van de Marchingband van DVS samen met de bekende coverband Support Act. In de sfeervolle entourage van het clubgebouw van DVS brengen zij een gevarieerd programma van swingende kersthits en bekende Christmas Carols. Aanvang: 20.00 uur. Locatie: Nieuwe Duinweg 51, Katwijk. Kaarten: € 12,50 verkrijgbaar via de webshop.

Jelle Schaap is vanuit de werkgroep Marchingband verantwoordelijk voor de organisatie van de show. Schaap: “Natuurlijk hebben we bij DVS ieder jaar de Kerstviering met de gehele vereniging. Een traditie waar we met alle drie onze orkesten samen Kerst vieren. Maar vier jaar geleden hebben we als Marchingband ook eenmalig een concert gegeven vol swingende Christmas Carols. Dat werd toen een geweldig succes met twee uitverkochte avonden in het clubgebouw. Daarna kwamen er ieder jaar vragen van het publiek wanneer we toch weer eens een Kerstshow gaan brengen. En dat gaan we dus dit jaar doen!”

Voor de show wordt een samenwerking aangegaan met coverband Support Act. Eén van de langst bestaande coverbands van Katwijk die in de afgelopen 20 jaar al speelde op vele lokale en regionale podia. Schaap: “Een bekende naam voor het Katwijkse publiek. Normaal spelen ze alles wat in de Top2000 staat maar speciaal voor onze Kerstshow gaan ze vol voor de kersthits die we allemaal meezingen op Sky Radio, dat wordt een geweldige combinatie met de bekende volle sound van de Marchingband.”

Op de vraag wat het publiek dit jaar mag verwachten licht Schaap alvast een tipje van de sluier op: “De Marchingband is al een paar weken aan de slag met nieuwe spannende arrangementen. Full swing versies van ‘All I want for Christmas is You’ en ‘Santa Claus is coming to town’. Het ingetogen ‘Last Christmas’. Maar ook het serene ‘Silent Night’ en ‘Hallelujah’ in combinatie met gospels als ‘Go Tell it on the Moutain’. De muzikanten van de Marchingband en Support Act hebben echt enorm veel zin om weer uit hun comfort zone te stappen. Dit mogen de mensen echt niet missen om weer helemaal in de kerstsfeer te komen.” De entourage van het bijzondere clubgebouw van DVS speelt natuurlijk ook mee. “Het clubgebouw wordt helemaal in kerstsfeer gebracht, zowel de ruimte als de beleving via een reusachtig scherm achter het orkest en de band. Voor het publiek heerlijk om te ontspannen ter voorbereiding op de komende kerstdagen.”

Per avond is er plaats voor 200 bezoekers die allemaal kunnen zitten in de grote zaal. Schaap: ‘’Een intieme setting, hier is bewust voor gekozen. In de eerste week van de kaartverkoop is er al een groot deel van de kaarten verkocht. Wij adviseren het publiek dan ook niet te lang te wachten met het kopen van de tickets, om teleurstelling te voorkomen. De Marchingband van DVS en Support Act gaan er voor om het publiek weer een onvergetelijke avond te bezorgen